ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Έρχεται η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Θα σηκώσει το βάρος του εμβολιασμού

Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στις αλλαγές που έρχονται αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη

Σχεδόν σε όλες τις Μονάδες Υγείας της Θεσσαλονίκης που ακόμη παλεύει με το βαρύ δεύτερο κύμα του κορονοϊού, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο των επαφών του ο πρωθυπουργός μίλησε για το ΕΣΥ αλλά και για τις αλλαγές που έγιναν ενώ τόνισε ότι η επόμενη μέρα θα βρει το σύστημα πιο ισχυρό τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε για τους εμβολιασμούς: «Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο: Απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο, θα είναι δωρεάν»

Η Πρωτοβάθμια

Κατά την επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο αναφέρθηκε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όπου θα γίνει η επόμενη μεταρρύθμιση όπως είπε. Άλλωστε στα Κέντρα Υγείας της ΠΦΥ θα γίνει ο εμβολιασμός του πληθυσμού για τον κορονοϊό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, η Πρωτοβάθμια θα σηκώσει το βάρος του εμβολιασμού άρα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αξιολογήσουμε δυνατότητες και αδυναμίες στην πρωτοβάθμια και αυτή θα είναι η επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση του Υπουργείου Υγείας για την οποία έχουμε μιλήσει και μιλάμε δεκαετίες τώρα. Ήρθε η ώρα να την κάνουμε πράξη, όπως ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη και ακόμη πιο ενεργές πολιτικές στο κομμάτι της δημόσιας υγείας και της πρόληψης».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button