Ειδήσεις Υγείας

Μητσοτάκης από το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης  – «Το ΕΣΥ αλλάζει βήμα -βήμα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ασθενείς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» όπου υλοποιούνται εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ είναι πράγματι ένα τιτάνειο έργο. Βήμα-βήμα, όμως, το ΕΣΥ αλλάζει. Με σημαντική χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης, προχωράμε στον εκσυγχρονισμό και σε σημαντικές παρεμβάσεις σε παραπάνω από 80 νοσοκομεία και σε παραπάνω από 150 κέντρα υγείας. Σήμερα εδώ, στον ”Άγιο Παύλο”, ένα πολύ σημαντικό νοσοκομείο για την Ανατολική Θεσσαλονίκη, είδαμε ένα μικρό μόνο δείγμα από τις παρεμβάσεις αυτές, με τα καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών, υπερσύγχρονα, τα οποία θα δοθούν σε λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Συνολικά μόνο ο ”Άγιος Παύλος” από ευρωπαϊκούς πόρους, -θέλω να τονίσω αυτό- θα εισπράξει παραπάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Και συνέχισε:

Είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει ουσιαστικά στο νοσοκομείο, από τότε που κατασκευάστηκε. Σε πείσμα όσων λοιπόν επιμένουν για αντιπολιτευτικούς λόγους να απαξιώνουν το ΕΣΥ, το ΕΣΥ αλλάζει βήμα-βήμα. Όπως είπα, είναι μια μεγάλη προσπάθεια, δεν θα φανεί όλο το έργο από την πρώτη στιγμή. Σε αυτή την κατεύθυνση, όμως, κινούμαστε με μεθοδικότητα και συστηματικότητα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button