Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μητσοτάκης: Έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν- Από Σεπτέμβριο η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Η συζήτηση θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο

Έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν καθώς είναι ο μόνος τρόπος να ελέγξουμε την πανδημία απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξη του εφ’ όλης της ύλης στον «Alpha».

Παράλληλα επανέλαβε πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για κάποιες κατηγορίες πολιτών που θα πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά, όπως οι υγειονομικοί. Δεν θέλω να κάνω τώρα αυτή τη συζήτηση, αλλά από τον Σεπτέμβριο, όταν θα έχει μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ. Έχω ζητήσει από την Επιτροπή βιοηθικής να μας συμβουλεύσει. Η συζήτηση θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο”.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση “Ελευθερία” δήλωσε πως είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένη. Μπορούμε να κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεση μας. Ένα μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί. Ένα 30% δεν έχει προσέλθει. Κάνω έκκληση να πάνε να εμβολιαστούν. Οι γιατροί των εντατικών λένε ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά”.

Αναφερόμενος στους αρνητές, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως “είναι ελάχιστοι και είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Για τα self tests υπήρχε καχυποψία. Αναλαμβάναμε ένα ρίσκο για το πώς θα δουλέψει αυτό το σύστημα. Περνάει τη σκυτάλη υπευθυνότητας στον πολίτη. Θα προμηθευτούμε έναν μεγάλο αριθμό για τον επόμενο μήνα. Δούλεψαν πολύ καλά”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button