ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μητσοτάκης: Έρχονται αυξήσεις μισθών σε γιατρούς – Τι ανακοίνωσε

Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους γιατρούς και γενικότερα για την υγεία

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών που «ενδεχομένως θα ανακοινωθούν με τον προϋπολογισμό»

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «πιθανώς να μπορούμε να κάνουμε εξαγγελίες για τις εφημερίες και να ενισχύσουμε περισσότερα τα χρήματα που βγάζουν οι γιατροί, μπορεί να υπάρξει ανακοίνωση στον προϋπολογισμό».

Για τον τομέα της υγείας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η διαχείριση των οικονομικών της υγείας είναι μια πρόκληση. Όταν συζητάμε για το πώς θα στηρίξουμε περισσότερο τους γιατρούς, εάν θέλουμε να εξοικονομήσουμε πόρους πρέπει να δούμε πού μπορούμε να σταματήσουμε τις σπατάλες. Έχουμε ακόμα πρόβλημα υπερσυνταγογράφησης σε πολλά φάρμακα και έχουμε τη δυνατότητα να το λύσουμε και αυτό θα μας δώσει πόρους. Θυμάστε τη φασαρία για το ΕΚΑΒ. Ευτυχώς, τους τελευταίους 2 μήνες δεν έχω ακούσει ζητήματα για το ΕΚΑΒ ειδικά στα νησιά».

Μητσοτάκης: Σε αναβάθμιση  τα ΤΕΠ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσκεψή του στο ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως κομβικής σημασίας οι παρεμβάσεις για τα εγκεφαλικά. «Αυτό σημαίνει όμως ότι το ασθενοφόρο που θα παραλάβει τον πολίτη θα διαγνώσει το εγκεφαλικό και θα το πάει σε νοσοκομείο που έχει ειδικό κέντρο για τα εγκεφαλικά. Σε πρώτη φάση δαπανούμε πόρους για τα ΤΕΠ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μηδενίζουμε τις αναμονές, αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Με την ηλεκτρονική λίστα των χειρουργείων θα υπάρχει διαφάνεια ώστε να μην μπορεί κάποιος έξυπνος να παρακάμπτει τη λίστα μέσω εισαγωγής από τα ΤΕΠ. Νομιμότητα παντού».

Μητσοτάκης: Να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι γιατροί

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερους γενικούς γιατρούς και παθολόγους γιατί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι σημαντική. Χαίρομαι όταν βλέπω κορυφαίους γιατρούς από το εξωτερικό να επιστρέφουν στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να φέρουμε το brain drain των προηγούμενων δεκαετιών πίσω στη χώρα μας».

Όσον αφορά τη στέγαση των γιατρών είπε πως «πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και η τοπική αυτοδιοίκηση π.χ. σε νησί στείλαμε έναν γιατρό και δεν μπόρεσε να βρεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση ένα σπίτι ενώ νωρίτερα ζητούσαν έναν γιατρό».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button