ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Έρχονται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για όλους από τον νέο χρόνο – Τι είπε για την υγεία

Δωρεάν εξετάσεις για βασικές ασθένειες στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ

Τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για βασικές παθήσεις, σε όλους τους πολίτες από το νέο χρόνο ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Πρόκειται για διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας, καρκίνου του μαστού, καρκίνου παχέος εντέρου και διαγνωστικών εξετάσεων για καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Τι είπε για την υγεία

Παράλληλα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πως το επόμενο χρόνο θα γίνουν τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις που αφορούν το χώρο της υγείας:

Εκσυγχρονισμός των μεγάλων νοσοκομείων, αυτοδύναμα Κέντρα Υγείας ενώ θα υπάρξουν και συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για τη δημιουργία πρωτοβάθμιων δομών.

Πιο αποτελεσματικός ΕΟΠΥΥ

Εξορθολογισμός φαρμακευτικής δαπάνης και του claw back με γενναία εξάπλωση των γενοσήμων.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Έτσι η αρχή θα γίνει με την ενσωμάτωση του ατομικού φακέλου ασθενούς στο σύστημα υγείας ώστε να είναι προσβάσιμες όλες οι υγειονομικές πληροφορίες των πολιτών.

Νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Επίσης  ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου ογκολογικού νοσοκομείου στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης: “Το ‘Θεαγένειο‘ κλείνει τον κύκλο του. Η Μακεδονία αξίζει ένα σύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο και θα το αποκτήσει”, τόνισε.

Τέλος στους στόχους της Κυβέρνησης  είναι και η αντιμετώπιση της μάστιγας της παιδικής παχυσαρκίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button