Ειδήσεις Υγείας

Μύκητες γεννητικών οργάνων: Γιατί εμφανίζονται & πως αντιμετωπίζονται

Οι μύκητες γεννητικών οργάνων υπολογίζεται ότι ταλαιπωρούν μια στις τρεις γυναίκες.

Μάλιστα αρκετά συχνά η λοίμωξη από μύκητες στην περιοχή των γυναικείων γεννητικών οργάνων συνοδεύεται από εξαιρετικά δυσάρεστες ενοχλήσεις, όπως η φαγούρα, το τσούξιμο και η έκκριση υγρών.

Ο κύριος ένοχος για την εκδήλωση της κολπικής λοίμωξης είναι ο ζυμομύκητας Candida Albicans, ο οποίος σε συγκεκριμένες καταστάσεις μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της mayo clinic οι κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση του προβλήματος αυτού:

Ταμπόν

Οι μύκητες αναπτύσσονται ευκολότερα σε περιβάλλοντα όπου επικρατεί υγρασία. Το ταμπόν, όπως και η σερβιέτα, όταν δεν αλλάζονται αρκετά συχνά, παγιδεύουν την υγρασία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και επιτρέπουν στους μικροοργανισμούς να αναπτυχθούν.

Αντιβίωση

Η χορήγηση μιας αντιβίωσης που συνέστησε ο γιατρός μπορεί να απορρυθμίσει τη μικροχλωρίδα των γεννητικών οργάνων,  επιτρέποντας ταυτόχρονα στους μύκητες να αναπτυχθούν.

Αυξημένο ζάχαρο

Ο διαβήτης και ο προδιαβήτης συσχετίζονται με τις συχνές μυκητιάσεις, αφού οι μύκητες τρέφονται από τα σάκχαρα.

 

 

 

 

 

Πολύ… σεξ

Οι συχνές σεξουαλικές επαφές μπορεί να επηρεάσουν το pH του κόλπου και να επιτρέψουν στους μύκητες να αναπτυχθούν υπερβολικά.

Στενά εσώρουχα

Τα στενά εσώρουχα, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένα από συνθετικό ύφασμα, προωθούν την ανάπτυξη μυκήτων επειδή επιτρέπουν την άνοδο της θερμοκρασίας και την αύξηση των επιπέδων υγρασίας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button