Πολιτική Υγείας

Nέος Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης!

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, γνώστης των θεμάτων Υγείας, -διετέλεσε Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. και Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής-, α
ντικαθιστά τον επί περίπου δύο χρόνια Πελοπίδα Καλλίρη, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας.
Στο σημαντικό αποτύπωμα που άφησε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας, Πελοπίδας Καλλίρης, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής ανάληψης καθηκόντων ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ” σ
το σύντομο χρονικό διάστημα της δικής μας συνεργασίας είχα τη δυνατότητα να δω τις ικανότητές σας, την ευρυμάθεια σας, την ικανότητα χειρισμού θεμάτων.
Αυτά τα θέματα είναι σύνθετα, δύσκολα και απαιτούν πολιτικές ισορροπίες και μια σύνθετη και περίπλοκη ικανότητα διοικήσεως’, είπε χαρακτηριστικά ο κος Βορίδης προσθέτοντας”Φεύγετε και αφήνετε πίσω σας σημαντική ιστορία”. Σε ότι αφορά τον νέο Γενικό Γραμματέα ο κος Βορίδης υπογράμμισε ότι ”ο κ. Κοντοζαμάνης έχει μεγάλη εμπειρία και θα συνεχίσει η δουλειά σε αυτή τη θέση, η οποία έχει πάρα πολλές προκλήσεις. Ούτως ή άλλως προέρχεται από μια θέση στην οποία έχει εικόνα των θεμάτων” Από την πλευρά της η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε:”Να ευχηθώ εκ μέρους του υπουργείου καλή τύχη και να είστε χρήσιμοι”.
Απολογισμό της θητείας του έκανε παραδίδοντας τη σκυτάλη της Γενικής Γραμματείας Υγείας ο απερχόμενος Πελοπίδας Καλλίρης λέγοντας μεταξύ άλλων..

”Κλείνοντας δύο χρόνια στο υπουργείο Υγείας, θεωρώ ότι υπηρετήσαμε το δημόσιο συμφέρον. Πετύχαμε σημαντικούς στόχους και μεταρρυθμίσεις του υπουργείου.Με το Health in Action και με την Ψυχική Υγεία αλλά και με την κινητικότητα χωρίς να απολυθεί κάποιος. Επιπλέον με το ΕΣΠΑ, το οποίο το πήραμε στο 5% και χάρη και στους υπηρεσιακούς παράγοντες έφτασε σε σημαντικό ποσοστό, στο 35%. ”Θεωρώ ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι μια συνέχεια. Ξέρει πραγματικά την οργάνωση των νοσοκομείων αλλά και τον χώρο της Υγείας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη. Στην οποία θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας προς όφελος των πολιτών”. Θέση ευθύνης χαρακτήρισε ο κος Κοντοζαμάνης τα νέα του καθήκοντα λέγοντας χαρακτηριστικά: ”θα συνεχίσω το έργο του κου Καλλίρη και με τη στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας θα υλοποιήσουμε τους στόχους και τα προγράμματα που έχουμε σχεδιάσει και θα περατώσουμε το έργο”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button