ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα μέτρα: Από σήμερα ένα rapid test και self test τη βδομάδα σε εστίαση και τουρισμό σε όλη τη χώρα – Αντιδράσεις για το κόστος

Ξεκινά ο υποχρεωτικός έλεγχος για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό

Από σήμερα ξεκινά ο υποχρεωτικός έλεγχος για τους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό με κόστος που βαρύνει τους ίδιους, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις στους κλάδους.

Με ένα επιπλέον κόστος ξεκινά από σήμερα η εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό, μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Σε δύο ελέγχους την εβδομάδα ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλονται μέχρι πρόσφατα μόνο οι εργαζόμενοι στα νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ενώ πλέον ισχύει σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα ο κάθε ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να καταβάλει σε μηνιαία βάση 100 ευρώ για διαγνωστικούς ελέγχους, αφού το κόστος ενός απλού self test ανέρχεται στα 5 ευρώ και ενός rapid test στα 20 ευρώ.

Με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η κυβέρνηση στοχεύει να πιέσει όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιασθεί να προχωρήσουν σε κλείσιμο του ραντεβού, αφού εκτιμά ότι δεν μπορεί οι πελάτες να είναι εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους τουλάχιστον και οι εργαζόμενοι να μην είναι.

Το κόστος

Το αυξημένο κόστος πάντως για την προσέλευση στην εργασία αποτελεί άλλον έναν βραχνά για τους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση, κλάδοι που ήδη είχαν πληγεί αφού ο τουρισμός άνοιξε με μεγάλη καθυστέρηση αλλά και με μέτρα.

Το συγκεκριμένο μέτρο όμως έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς εργαζόμενους και επιχειρηματίες να τονίζουν πως από τη στιγμή όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα τεστ με χρήματα από την τσέπη τους, ενώ άλλοι θεωρούν πως θα έπρεπε να καλύπτει το κόστος, ή έστω ένα μέρος αυτού, το κράτος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button