ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα μέτρα: Οι 5 αλλαγές που συζητούν οι ειδικοί για διασκέδαση, test και εμβόλια – Τι μελετούν

Ποια νέα μέτρα εξετάζονται εάν συνεχισθεί η αυξητική πορεία των κρουσμάτων

Με 5 αλλαγές και νέα μέτρα ξεκινούν τις συζητήσεις τους το νέο έτος οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Μπορεί τα πρώτα νέα μέτρα να εφαρμόστηκαν πριν την Πρωτοχρονιά, όμως η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων λόγω της Μετάλλαξης Όμικρον βάζουν στο τραπέζι και νέους περιορισμούς σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Μία απόφαση που αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες εφόσον συνεχιστεί η ραγδαία διασπορά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Βέβαια αρκετοί επιστήμονες κρίνουν ότι η Μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο ήπια και μπορεί να μην προκαλέσει πολλά βαριά περιστατικά, όμως προς ώρας είναι άγνωστο τι θα συμβεί στην συνέχεια αφού πολλοί διεθνείς φορείς προειδοποιούν ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη τα πάντα για τη συγκεκριμένη Μετάλλαξη.

Γι αυτό ήδη στα φαρέτρα των ειδικών υπάρχουν νέα μέτρα τα οποία θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες εφόσον κριθεί ότι πράγματι η κατάσταση ξεφεύγει και το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό σε σημείο που να κινδυνεύουν κι άλλοι συμπολίτες μας.

Ποια νέα μέτρα εξετάζονται

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ξεκινήσουν να συζητούνται από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας εντός της εβδομάδας αλλά είναι πιθανό να αποφασισθούν αργότερα ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι διασπορά υπήρξε στις γιορτές.
Οι φόβοι βέβαια εστιάζονται στις πιθανές νοσηλείες που μπορεί να αυξηθούν και να πιέσουν περισσότερο το σύστημα υγείας.

Μεταξύ αυτών που συζητούν είναι:

-Να ορισθεί νέο όριο στον αριθμό ατόμων σε θέατρα, κινηματογράφους αλλά και σε άλλους κλειστούς χώρους όπου επιτρέπεται η είσοδος μόνο εμβολιασμένων και η πληρότητα είναι 100%.

Πάμε θέατρο

-Παράλληλα εξετάζεται να απαγορευθεί και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης η είσοδος για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί. Δηλαδή δε θα μπορούν να επισκεφτούν εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους ούτε με rapid test.

-Επίσης μελετάται να αυξηθεί ο αριθμός των test που πραγματοποιούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι οι οποίοι σήμερα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα.

υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι επίσης στο τραπέζι για όσους είναι άνω των 50 ετών ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μπει ακόμη και το όριο άνω των 40 ετών, λένε πηγές του HealthReport.gr. Επειδή ακριβώς πρόκειται για ηλικιακή ομάδα με έντονη παραγωγική δραστηριότητα αλλά και κοινωνική ζωή.

-Όμως εάν τις επόμενες ημέρες συνεχισθεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων και συνεπώς τα μέτρα που ελήφθησαν πριν την Πρωτοχρονιά δεν ήταν αποτελεσματικά, στο τραπέζι είναι η περαιτέρω μείωση του ωραρίου στα μπαρ και γενικότερα στην εστίαση, με πολλούς ειδικούς όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, να προτείνουν το κλείσιμο και στις 22:00 το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button