ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέα υπηρεσιακή υπουργός Υγείας η Αναστασία Κοτανίδου

Ποια είναι η Αναστασία Κοτανίδου που ανέλαβε υπηρεσιακή υπουργός Υγείας

Μία γυναίκα γιατρός η Αναστασία Κοτανίδου που έχει συνδυαστεί με την πανδημία είναι η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας μέχρι τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Η Αναστασία Κοτανίδου θα συμπορευτεί για ένα μήνα στο υπουργείο Υγείας με τους δύο Γενικούς Γραμματείς που εργάζονται ακόμη, τον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Γιάννη Κωτσιόπουλο ενώ αύριο το απόγευμα θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Η κ.Κοτανίδου έγινε ευρέως γνωστή μέσα στην πανδημία οπότε και ενημέρωνε για όλες τις εξελίξεις μαζί με άλλους συναδέλφους της.

Είναι καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ αλλά και στενή συνεργάτης του πρώην καθηγητή Χαράλαμπου Ρούσσου.

Υπηρετεί στον Ευαγγελισμό ενώ ασχολείται ενεργά με τους ασθενείς της κλινικής της.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας ενώ έζησε εκεί μέχρι τα 24 της. Στη Βουλγαρία έλαβε και το πτυχίο Ιατρικής ενώ στην Ελλάδα ήρθε τις αρχές της δεκαετίας του ’80 οικογενειακώς.

Η Αναστασία Κοτανίδου κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενημερώνει για τις εξελίξεις

Έγινε ειδικευόμενη Πνευμονολογίας στην Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Αθηνών και έκτοτε εργάζεται στον «Ευαγγελισμό», σήμερα ως διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου αλλά και συντονίστρια όλων των ΜΕΘ της χώρας.

Τον τίτλο εξειδίκευσης στην Εντατική Θεραπεία τον έλαβε το 1994 ενώ εκλέχθηκε διαδοχικά Λέκτορας (1996), Επίκουρη Καθηγήτρια (2002), Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια (2007) και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (2009) της Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button