Νέο ραντεβού Άδωνι με Διοικητές Νοσοκομείων που εκτίναξαν τη φαρμακευτική δαπάνη – Τι τους ζήτησε

Τραβάει το αυτί ο Άδωνις Γεωργιάδης στους Διοικητές Νοσοκομείων με υπέρβαση στα φάρμακα

Νέο ραντεβού Άδωνι Γεωργιάδη με Διοικητές Νοσοκομείων που έχουν υπέρβαση στη φαρμακευτική δαπάνη αναμένεται να πραγματoποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας που είχε τηλεδιάσκεψη με όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας την περασμένη εβδομάδα για την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, κάλεσε εκ νέου όσους παρουσιάζουν υψηλή υπέρβαση τον μήνα Απρίλιο.

Να σημειωθεί ότι η πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης ειδικά στα νοσοκομεία παρουσιάζει συνεχείς αυξητικές τάσεις με αποτέλεσμα το περιβόητο νοσοκομειακό clawback (σ.σ.: οι υποχρεωτικές επιστροφές με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης), να ξεπερνά και το 70%. Γι’ αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι σε επαγρύπνηση ώστε να γίνονται έλεγχοι σε όσα σκευάσματα χορηγούνται αλλά κυρίως σε όσα παραγγέλνονται.

Οι εξηγήσεις από τους Διοικητές Νοσοκομείων

Με βάση έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr μεγάλα νοσοκομεία ειδικά της πρωτεύουσας παρουσίασαν εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης τον Απρίλιο συγκριτικά με τα όσα είχαν διατεθεί τους προηγούμενους 3 μήνες.

Γι αυτό και ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τα στελέχη των νοσοκομείων να αιτιολογήσουν την αύξηση αυτή φέρνοντας και τις σχετικές πιστοποιήσεις αλλά και να παρουσιάσουν την τεκμηρίωση τους. Κάτι που αναμένεται να γίνει αυτήν την εβδομάδα στη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί.

Πάντως το επιχείρημα των διοικητών ήταν, όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες, πως οι παραγγελίες ήταν αυξημένες εξαιτίας των εορτών του Πάσχα οπότε και είχαν προμηθευτεί μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκων για να καλυφθούν οι ασθενείς.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τους Διοικητές να έχουν στοχοπροσήλωση , να διατηρούν στενή συνεργασία με τα φαρμακευτικά τμήματα, καθώς μεταξύ άλλων να κάνουν και συνεχή έλεγχο για τη φαρμακευτική δαπάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελεσίγραφο Άδωνι στους Διοικητές νοσοκομείων: Ελέγξτε άμεσα τη φαρμακευτική δαπάνη – Οι οδηγίες

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα