Νέος Υγειονομικός Χάρτης με νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από την αρχή αλλά με βάση τα δεδομένα που καταγράφονται στον Υγειονομικό Χάρτη

Ο νέος υγειονομικός χάρτης αλλά και η νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι τα δύο βασικά ζητήματα που θα πρέπει να προωθήσει τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς ο υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ήδη η κεντρική κυβέρνηση και το μέγαρο Μαξίμου έχουν δώσει λεπτομερείς οδηγίες στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να οριστικοποιηθούν άμεσα οι αλλαγές με τον νέο Υγειονομικό Χάρτη, αλλά και να ξεκινήσει να λειτουργεί μία νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με την ενεργοποίηση των κέντρων υγείας που σήμερα υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων.

Παρότι τα προβλήματα είναι πολλά τα απαραίτητα κονδύλια δεν διατίθενται, ενώ η έλλειψη προσωπικού «σαρώνει» όλο το ΕΣΥ, ο υπουργός υγείας θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα νέο σύμπλεγμα μονάδων στην Πρωτοβάθμια ώστε να βελτιωθεί άμεσα η εικόνα στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός υγείας αναμένεται να αναλάβει και την ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ιδιαιτέρως των κέντρων υγείας τα οποία θα ανακαινιστούν με χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης.

Αν και η συγκεκριμένη αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ανήκει στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας, οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου διαμήνυσαν στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αναλάβει όλη την ανασύσταση του συστήματος τόσο των νοσοκομείων όσο και των κέντρων υγείας.

Θα έχει δηλαδή τη γενική επίβλεψη αλλά και τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης του συστήματος. Μάλιστα όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει μία κλειστή ομάδα εμπειρογνωμόνων (με εμπειρία και γνώση για το ΕΣΥ) οι οποίοι τον συμβουλεύουν για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει.

Ο Υγειονομικός Χάρτης πάντως είναι σχεδόν έτοιμος και ο σχεδιασμός για τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας θα γίνουν επί της νέας αποτύπωσης του συστήματος.

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα