Ειδήσεις Υγείας

Νερό με λεμόνι: Με ποιους τρόπους ωφελεί την υγεία;

Ένα δημοφιλές πρωινό ρόφημα αποτελεί το νερό με λεμόνι, το οποίο φέρεται να επιταχύνει τον μεταβολισμό, να θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και να συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι όσοι το καταναλώνουν πιο συχνά, χάνουν περισσότερα κιλά.

Και αυτό γιατί τα λεμόνια περιέχουν ένα είδος ίνας, που ονομάζεται πηκτίνη η οποία βοηθάει στην μείωση της όρεξης και της πρόσληψης θερμίδων. Ωστόσο, το νερό με λεμόνι είναι βασικά ένα διήθημα, ένας πολύ αραιωμένος χυμός λεμονιού, ο οποίος περιέχει μόνο κάποια ιχνοποσότητα πηκτίνης. Ακόμη και ένα ολόκληρο λεμόνι περιέχει μόλις 2 γραμμάρια φυτικών ινών στο σύνολό του.

Καθαρίζει και αποτοξινώνει τον οργανισμό

Το νερό με λεμόνι είναι φυσικό διουρητικό κι έτσι βοηθά ώστε να απομακρυνθούν από το σώμα τα περιττά υγρά καθώς και οι τοξίνες που υπάρχουν σε αυτά.

Επίσης το λεμόνι είναι πλούσιο σε ένα αντιοξειδωτικό στοιχείο,που ονομάζεται λεμονίνη και έχει αποδειχτεί πως ενεργοποιεί τα ένζυμα στο συκώτι που συμβάλουν στη διαδικασία της  αποτοξίνωσης.

Έχει φυσική διουρητική επίδραση

Κάθε τροφή, που περιέχει κάλιο, μπορεί δυνητικά να αυξήσει την παραγωγή ούρων. Αυτό σημαίνει, ότι σχεδόν όλα τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουν αυτήν τη δυνατότητα.

Προσοχή: Όσοι έχουν ευαίσθητο στομάχι και αντιμετωπίζουν συχνές καούρες θα πρέπει να αποφεύγουν το λεμόνι και άλλα εσπεριδοειδή σε μεγάλες ποσότητες.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button