Νομοσχέδιο Γκάγκα: Ψηφίστηκε στη Βουλή εν μέσω αντιδράσεων – Ποιοι είπαν «Όχι»

Μόνο με τις «γαλάζιες» ψήφους ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο Γκάγκα στη Βουλή

Μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της κυβέρνησης ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο Γκάγκα. Παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε τόσο στα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και στους νοσοκομειακούς γιατρούς και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας  τελικά ψηφίστηκε μόνο από τους ”γαλάζιους΄΄ βουλευτές.

Το νομοσχέδιο Γκάγκα αναμένεται να αντιστρέψει πλήρως τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στα νοσοκομεία, αφού για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια δημιουργίας του συστήματος, υιοθετούνται ιδιωτικά κριτήρια στην περίθαλψη των ασθενών.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το κατεψήφισαν ενώ κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου, όσο και επίμαχων άρθρων για τη μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Έτσι επί της αρχής του σχεδίου νόμου και επί των άρθρων που μπήκαν σε ονομαστική ψηφοφορία υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές από την ΝΔ, καταψήφισαν 141 από την αντιπολίτευση ενώ απόντες ήταν 3 βουλευτές.

Οι δηλώσεις Γκάγκα

Κλείνοντας τη διήμερη συζήτηση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ότι ο στόχος ενός συστήματος υγείας δεν είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, αλλά ασφαλείς υπηρεσίες.

Μάλιστα εκτίμησε η επόμενη κυβέρνηση θα είναι και πάλι του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα συνεχίσει με συνέπεια και με σταθερότητα να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε γιατρό και κάθε εργαζόμενο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νομοσχέδιο Γκάγκα: Νέα μαύρη σελίδα από σήμερα στο ΕΣΥ – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

 

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα