Επιχειρηματικά Νέα

Novartis Hellas: Εννέα διακρίσεις στα Hellenic Responsible Business Awards 2016!

Η Novartis Hellas επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την ηγετική της θέση στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, κατακτώντας  στο θεσμό Hellenic Responsible Business Awards 2016. Η εταιρεία εμπνεόμενη από τους ασθενείς και εστιάζοντας τις δράσεις της στη διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία, υλοποιεί κοινωνικά προγράμματα με στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας σε ανάγκη, εκστρατείες πρόληψης και ενημέρωσης καθώς και προγράμματα υποστήριξης ασθενών.

Η Novartis Hellas διακρίθηκε για τη δέσμευσή της στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, με τέσσερα χρυσά, τέσσερα ασημένια και ένα bronze βραβείο.

responsible_awards16_logo

 

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα:

A. Xρυσά βραβεία:
1. «Ομάδα CSR της χρονιάς»
2. «Όραμα και Ευθύνη για τον Ασθενή», Πρόγραμμα Εταιρικής Επικοινωνίας, στην κατηγορία «Κοινωνία (Μεγάλη Επιχείρηση)»
3. «Είσαι Γυναίκα. Είσαι Δύναμη!», Πρόγραμμα Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι»
4. «Believe & Achieve», Πρόγραμμα Συμπερίληψης Εργαζομένων με πολλαπλή σκλήρυνση, στην κατηγορία «Εργαζόμενοι: Διαφορετικότητα, Ένταξη, Ίσες Ευκαιρίες»

Β. Ασημένια βραβεία
1. «Άκου το Σώμα σου», Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης Κοινού για την πρόληψη και το σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης – Ακαδημαϊκών Φορέων»
2. «Μετρήσεις Ζωής», Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας με παροχή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων σε συμπολίτες μας με δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), καθώς και τη στήριξη των δήμων όπου πραγματοποιήθηκε
3. «Σπάνια Φροντίδα για Σπάνιους Ανθρώπους», Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Σπάνια Νοσήματα, με την υποστήριξη της Π.Ε.Σ.ΠΑ. και τις αιγίδες της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας

4. «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς των Εργαζομένων της Novartis
Hellas», με δράσεις που στόχο είχαν τη στήριξη προσφύγων και άπορων οικογενειών σε συνεργασία με τους φορείς «Κέντρο της Γης», «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους Πρόσφυγες» και «Μπορούμε», ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», στη Θεσσαλονίκη

Γ. Bronze βραβείο

«Δικαίωμα Στην Υγεία», Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα Δικαιώματα των Ασθενών, σε
συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών

Η Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Novartis Ηellas, κα Φωτεινή Μπαμπανάρα, δήλωσε σχετικά: «Στη Novartis εμπνεόμαστε από τους ασθενείς. Αυτή η έμπνευση αποτελεί σημείο αναφοράς για την εταιρική μας υπευθυνότητα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν οι προσπάθειές μας αναγνωρίζονται από έναν κορυφαίο θεσμό, όπως τα Hellenic Responsible Business Awards. Η προσφορά στους ασθενείς και συμπολίτες μας σε ανάγκη, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για εμάς και το κλειδί για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας και της κοινωνίας μας».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button