Επιχειρηματικά ΝέαΦάρμακα

NOVARTIS- PHARMATHEN ενώνουν δυνάμεις κατά της Νόσου Alzheimer!

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas θα υπάρξει στρατηγική συνεργασία και συμφωνία με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία PHARMATHEN για την προώθηση φαρμακευτικού προϊόντος για τη Νόσο Alzheimer, του Διαδερμικού αυτοκόλλητου της Ριβαστιγμίνης.

Ο κύριος Riccardo Canevari, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas δήλωσε:
«Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Νόσο Alzheimer καθώς και η πρόσβασή τους σε καινοτόμες, υψηλής αξίας θεραπείες αποτελούν σημαντική προτεραιότητα για τη Novartis. Ως εταιρεία έχουμε μακρά παράδοση συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες.

Στο σημερινό, συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της Υγείας, τέτοιου είδους συμφωνίες συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς δημιουργούν ευκαιρίες για μετάδοση γνώσης, διευρυμένη βάση πελατών και περισσότερες θέσεις εργασίας».

Καλπάζει η νόσος Alzheimer

Η νόσος Alzheimer σχετίζεται με τη γήρανση του πληθυσμού, με τα πρώτα συμπτώματα να εμφανίζονται μετά την ηλικία των 65 ετών και επηρεάζει τη γνωστική λειτουργία, τη λειτουργικότητα και τη συμπεριφορά των ασθενών.

Πρόκειται για μία εξελικτική, εκφυλιστική, μη αναστρέψιμη νόσο. Με την πάροδο του χρόνου τα συμπτώματα εντείνονται, ο ασθενής χάνει την αυτονομία του και χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση.

Η νόσος Alzheimer έχει τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό φορτίο. Εκτός από τους ασθενείς πάσχουν και οι φροντιστές οι οποίοι τροποποιούν σε μεγάλο βαθμό τη καθημερινότητα τους. Σήμερα, από άνοια γενικότερα πάσχουν περίπου 36εκ. ασθενείς και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030 αυτός ο αριθμός θα έχει φτάσει περίπου τα 66εκ.

Τα πρώτα συμπτώματά της, όπως η απώλεια μνήμης, θεωρούνται φυσιολογικά από την οικογένεια λόγω της ηλικίας του ασθενή, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να ξεκινούν θεραπεία με σημαντική καθυστέρηση, χάνοντας πολύτιμο χρόνο για την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.

Η νόσος Alzheimer έχει, επίσης, σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό κόστος που συνδέεται με την μεγάλη αλλαγή της καθημερινότητας ασθενών και φροντιστών.
Η σωστή αντιμετώπιση της νόσου, προϋποθέτει έγκαιρη διάγνωση και άμεση έναρξη θεραπείας με στόχο τη διατήρηση των ασθενών για περισσότερο χρόνο στα αρχικά στάδια της νόσου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button