
Νύχτα ταλαιπωρίας με ράντζα παντού στο Σισμανόγλειο – Δείτε έγγραφο – «φωτιά» της νοσηλευτικής υπηρεσίας για τα ΤΕΠ
Τραγικές σκηνές με ράντζα και ταλαιπωρία ζουν και στο Σισμανόγλειο σε κάθε εφημερία οι ασθενείς
Τριτοκοσμικές…σκηνές έζησαν για άλλη μια φορά ασθενείς και εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην 24ωρη εφημερία στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.
Αναμονή ατελείωτη. Ουρές αμέτρητες. Εισαγωγές αναρίθμητες. Κενά κρεβάτια όμως ούτε για δείγμα με αποτέλεσμα τα ράντζα να ζουν και να βασιλεύουν.
Ένα φαινόμενο που εντείνεται το τελευταίο διάστημα λόγω και των αυξημένων περιστατικών ιώσεων και γρίπης, που έρχονται όμως να προστεθούν σε αυτά του κορονοϊού αλλά και στα έκτακτα.
Η περίπτωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείο είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ το τελευταίο διάστημα, γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά σε αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η εφημερία της 21/1 ξεκίνησε με:
Α Πνευμονολογική: 1 κρεβάτι άδειο,
Β’ Πνευμονολογική: 0 κρεβάτια,
Α’ Παθολογική: 0 κρεβάτια,
Β’ Παθολογική: 0 κρεβάτια,
Α’ Χειρουργική: 2 κρεβάτια,
Β’ Χειρουργική: 1 κρεβάτι,
Ουρολογική: 1 κρεβάτι,
Καρδιολογική: 0 κρεβάτια + 4 ράντζα
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπεύθυνοι του υγειονομικού προσωπικού αναγκάστηκαν να βάλουν ράντζα ακόμη και μέσα στους θαλάμους.
Δείτε παρακάτω στη ΦΩΤΟ πως προστέθηκαν 5 φορεία-κρεβάτια σε έναν θάλαμο βραχείας νοσηλείας που κανονικά χωρά μόνο 7 άτομα.
Να σημειωθεί ότι στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, οι ασθενείς μένουν υπό κανονικές συνθήκες μέχρι να βγουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και να αποφασιστεί εάν θα γίνει εισαγωγή ή όχι. Ωστόσο λόγω της ασφυκτικής κατάστασης παραμένουν στο χώρο για μέρες.
Πνίγονται τα ΤΕΠ στο Σισμανόγλειο χωρίς υλικά και προσωπικό
Τραγική είναι όμως η κατάσταση και στα επείγοντα του Σισμανογλείου (ΤΕΠ) όπου το προσωπικό δίνει μάχη σε κάθε εφημερία.
Ενδεικτικό είναι το έγγραφο που εστάλη στους αρμόδιους από εργαζόμενους στα ΤΕΠ του Σισμανογλείου όπου περιγράφεται η όλη κατάσταση.
Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι την ώρα που υπάρχει μαζική προσέλευση περιστατικών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μάλιστα σε βαριά κατάσταση, πολλές φορές ο εξοπλισμός του τμήματος όπως είναι φορεία, καρέκλες μεταφοράς και παροχές οξυγόνου δεν επαρκούν. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει πλημμελής στελέχωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών αφού λείπουν νοσηλευτές και τραυματιοφορείς για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Συνέπεια είναι όπως υπογραμμίζεται να υπάρχει υπεράριθμη και μαζική παραμονή των περιστατικών στη βραχεία νοσηλεία, στο εξεταστήριο και στους διαδρόμους του τμήματος έως ότου βρεθεί κρεβάτι να εισαχθούν. Η αναμονή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερις ημέρες με κίνδυνο όπως τονίζεται να υπάρξει μετάδοση ιώσεων μεταξύ τους.