Ο σώζων εαυτόν σωθήτω με το Νομοσχέδιο Γκάγκα

Πως το νομοσχέδιο Γκάγκα προκαλεί ανησυχία στα γαλάζια στελέχη με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

Υγειονομικοί και μέλη του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή Πηγή ΦΩΤΟ: ΠΑΜΕ

Να αποποιηθούν τις ευθύνες τους φαίνεται ότι επιχειρούν πολλοί στην κυβέρνηση αλλά και «γαλάζιοι» βουλευτές, με το νομοσχέδιο Γκάγκα.
Όπως πληροφορείται το HealthReport.gr, όσοι μέχρι σήμερα υποστήριζαν με κάθε μέσο τα σχέδια της κυβέρνησης για μερική ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που προβλέπει εμμέσως πλην σαφώς το νομοσχέδιο Γκάγκα, ξάφνου δηλώνουν …αρνητές του.

Ψιθυρίζουν στα πηγαδάκια πως οι ίδιοι ουδέποτε ήθελαν αυτές τις αλλαγές, μεταφέρουν ωτακουστές στο HealthReport.gr.

Όχι τυχαία βέβαια καθώς τα γαλάζια κυβερνητικά και κομματικά στελέχη (ειδικά της επαρχίας) συνειδητοποιούν ότι οι αντιδράσεις αλλά και οι επιπτώσεις από τη ρύθμιση στα νοσοκομεία που θα αναγκάζει τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους, είναι τεράστιες. Και βέβαια αυτό που φοβούνται όλοι είναι μία πιθανή συντριβή στις κάλπες που πλησιάζουν.

Το εντυπωσιακό βέβαια είναι πως ουδείς κυβερνητικός περίμενε αντιδράσεις από τους ίδιους τους πολίτες που συζητούν πλέον τις αλλαγές που έρχονται στα νοσοκομεία. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει τα social media για να αντιληφθεί ότι οι πολίτες γνωρίζουν καλά πια τι έρχεται στο μέχρι τώρα δωρεάν ΕΣΥ.

Η βεβαιότητα που είχαν τα κυβερνητικά στελέχη πως δεν θα γίνει και κάποια σημαντική αναστάτωση για το Νομοσχέδιο Γκάγκα, εδράζεται στο γεγονός πως και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε αντιδράσει με τη δέουσα ένταση όλο το προηγούμενο διάστημα, σαν να επιθυμούσε και η ίδια τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ.

Μόνο όταν έφθασε το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή άρχισαν να ακούγονται κάποιες αντιπολιτευτικές φωνές. Πιθανώς γιατί στην Κουμουνδούρου γνώριζαν καλά πως αν φθάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο Γκάγκα, θα ψηφιστεί λόγω και της πλειοψηφίας της ΝΔ.

Αλλά το πρόβλημα παραμένει: αυτούς τους ασθενείς ποιος θα τους σκεφτεί;

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα