Ειδήσεις Υγείας

Οι πέντε κακές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι (pics)

Ορισμένες κακές συνήθειες είναι δυνατόν να βλάψουν το συκώτι το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά ανθεκτικό όργανο!

Χωρίς αυτό δεν θα αποβάλλονταν οι τοξίνες και δεν θα γινόταν ο μεταβολισμός των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών, των μετάλλων και των βιταμινών

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε τι μπορεί να βλάψει το συκώτι σας;

Πολύ αλκοόλ

 

 

 

 

 

Το πολύ αλκοόλ βλάπτει σοβαρά το συκώτι αφού η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο σημαντικότατο αυτό όργανο. Επίσης η κατάχρηση αλκοόλ οδηγεί στη συσσώρευση λίπους στο συκώτι, όμως η διακοπή της κατανάλωσης οινοπνεύματος σταδιακά βοηθά το συκώτι να επανέλθει στο φυσιολογικό του μέγεθος.

Η χοληστερίνη

 

 

 

 

 

Η αυξημένη χοληστερίνη είναι δυνατόν να βλάψει το συκώτι. Για το λόγο αυτό μην παραμελείτε να ελέγχετε τις τιμές της χοληστερίνης μέσω αιματολογικών εξετάσεων. Καλό είναι να αποφεύγετε το κόκκινο κρέας, τις τροφές με υπερβολικό λίπος, ζάχαρη και αλάτι.

Μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α

 

 

 

 

 

Ο οργανισμός για την καλή λειτουργία του χρειάζεται βιταμίνη Α η οποία λαμβάνεται μέσω των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, κυρίως όσων έχουν κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα.
Στην περίπτωση όμως που λαμβάνεται κάποια συμπληρώματα με υψηλές δόσεις βιταμίνης Α, αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για το συκώτι! Για τηνμαποφυγή οποιοδήποτε προβλημάτων καλό είναι να συμβουλευθείτε πρώτα το θεράποντα ιατρό σας.

Ζάχαρη ο γλυκός πειρασμός

 

 

 

 

 

Έρευνα δείχνει πως άνθρωποι που πίνουν πολλά ροφήματα και αναψυκτικά που είναι πλούσια σε ζάχαρη είναι πιο πιθανό να έχουν μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (ΜΑΛΝΗ)
Μία εκ των βασικών διατροφικών συστάσεων προς τους πάσχοντες από μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, είναι να μην πίνουν ροφήματα και αναψυκτικά με ζάχαρη

Τρανς λιπαρά

 

 

 

 

 

Μία διατροφή με πολλά τρανς λιπαρά αυξάνει τις πιθανότητες να βλάψετε σοβαρά το συκώτι σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι όπως έδειξε μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση “The Journal of Hepatology” να ακολουθείτε τη μεσογειακή διατροφή που είναι πιο αποτελεσματική από μια διατροφή φτωχή σε λιπαρά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button