ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ωνάσειο: Παραμένει πρόεδρος ο καθηγητής Ιωάννης Μπολέτης – Όλα τα ονόματα του ΔΣ

Όλα τα ονόματα από το ΔΣ στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο

Διορίστηκε το Δ.Σ στο Ωνάσειο με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Υγείας.

Το ΔΣ έχει τετραετής θητεία και πρόεδρος παραμένει ο καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μπολέτης ενώ τη θέση του Αντιπροέδρου συνεχίζει να κατέχει ο καθηγητής Μάκης Φιλιππάτος.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι το υπουργείο Υγείας τοποθετεί τη Διοίκηση του Ωνασείου καθώς το νοσοκομείο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας αν και είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Ωνάσειο: Τα μέλη του ΔΣ

Αναλυτικότερα με απόφαση του υπουργού Υγείας και του υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνάσειου τα μέλη του ΔΣ είναι:

1. ΜΠΟΛΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Νεφρολογίας- ΕΚΠΑ ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΠΑΠΑΛΟΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ του Ευθυμίου,, Καθηγητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων- Imperial College, Λονδίνο (ΗΒ).

2. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Σπυρίδωνος, Καθηγητής Καρδιολογίας- ΕΚΠΑ ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την ΓΚΟΓΚΑ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη,  Καθηγήτρια Παθολογίας- Ογκολογίας- ΕΚΠΑ.

3. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης- ΕΚΠΑ ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την ΤΣΙΝΟΡΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Φωτίου,, Καθηγήτρια Σύγχρονης και Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών- Πανεπιστήμιο Κρήτης

4. ΜΠΟΥΡΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χαράλαμπου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟ ΗΛΙΑ του Ιωάννη, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας- – London School of Economics, Λονδίνο (ΗΒ).

5. ΓΙΑΛΛΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Γιαννούλη,, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ΩΝΑΣΗ ως τακτικό μέλος- εκπρόσωπος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ», με αναπληρωτή του τον ΔΡΙΒΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Κωνσταντίνου, Διευθυντή Επικοινωνίας του Ομίλου.

6. ΤΣΙΟΤΣΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του Νικολάου, Εκτελεστική Διευθύντρια και Διευθύντρια Παιδείας του Ιδρύματος ΩΝΑΣΗ ως τακτικό μέλος- εκπρόσωπος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ», με αναπληρωτή της τον ΜΩΡΕΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ του Θεοδώρου, Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Τομέα Υγείας του Ιδρύματος ΩΝΑΣΗ

7. ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αντωνίου, τ. Διευθυντής Τραπέζης ως τακτικό μέλος- εκπρόσωπος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ», με αναπληρωτή του τον ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟ του Στυλιανού,  Δικηγόρο, Προέδρο του Ιδρύματος ΩΝΑΣΗ.

Β. Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο ΜΠΟΛΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γ. Ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής

Σχετικά Άρθρα

Back to top button