ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Τι ισχύει για τα self test – Όλα τα μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις με μέτρα και self test

Κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες θα δώσουν και φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές. Τα μέτρα για τον κορονοϊό είναι επιβεβλημένα, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν και self test αλλά και να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Τα μέτρα

Οι πανελλαδικές εξετάσεις φέτος θα γίνουν με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, γεγονός που δυσκολεύει του περίπου 110.000 υποψηφίους που δίνουν μάχη για το μέλλον τους.

Παρότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσωπικό θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test, τα πρωτόκολλα προστασίας επιβάλουν και τη χρήση μάσκας αλλά και την τήρηση αποστάσεων. Κάτι που βέβαια δεν φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο για τους υποψηφίους που περνούν ώρες αγωνίας.

Σε ότι αφορά στα self test, την εβδομάδα από Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις 3 επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Στην ΠΕ Αχαΐας η διανομή των τριών (3) τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα θα γίνει απευθείας από τις σχολικές μονάδες με οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button