ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πέτσας για κορονοϊό: Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες – Νέα μέτρα αν χρειαστεί

Αν έχουμε επιδείνωση τα μέτρα θα εντείνονται κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει περαιτέρω μέτρα σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων με κορονοϊό, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επεσήμανε ότι ορισμένες περιοχές της χώρας είναι ήδη σε πορτοκαλί επίπεδο. 

Ανάμεσά τους και η Περιφέρεια Αττικής που βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου. Εμφανίζει καθημερινά περίπου 3 κρούσματα στις 100.000 κατοίκους, γεγονός που την κατατάσσει στο μέτριο επίπεδο κινδύνου.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που έδωσε παρουσιάζει όμως, και αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες Μ.Ε.Θ., καθώς 2 στις 3 περίπου είναι κατειλημμένες, γεγονός που την κατατάσσει στο υψηλό κίνδυνο.

Μάλιστα για να μειωθεί το ποσοστό πληρότητας, προστίθενται 40 επιπλέον ΜΕΘ covid το επόμενο διάστημα. Άλλες 236 ΜΕΘ δημιουργούνται από δωρεές.Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά που θα αναπτυχθούν: «Υπουργείο Υγείας: Έρχονται νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ – Που θα δημιουργηθούν»

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι οι πολίτες χρειάζεται να τηρούν τα μέτρα των ειδικών μέχρι όπως είπε να φτάσουμε στον εμβολιασμό.
Για μας η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι «αν έχουμε επιδείνωση μπορεί – όπως γίνεται τώρα στην Αττική – να εντείνονται τα μέτρα».

Τι είπε για τις μάσκες – γίγας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μία ανορθογραφία αυτή που αφορούσε το μέγεθος ενός σημαντικού αριθμού που διανεμήθηκαν στα παιδιά μας.Φυσικά η ευθύνη είναι συλλογική και η ανορθογραφία αυτή διορθώθηκε.

Τεράστιες μάσκες δόθηκαν στους μαθητές
Μάσκες για … κάλυψη – απόκρυψη σε δεκάδες σχολεία όλης της χώρας

Μάλιστα δήλωσε πως σταμάτησε η παραγωγή των μασκών μεγάλου μεγέθους και οι μάσκες που είχαμε πει ότι θα δοθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία παραπάνω επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button