ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας πως ότι και να γίνει τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου

Με όλα τα μέτρα προστασίας τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ.Πέτσας σημείωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ εξήγησε πως θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορονοϊός στη χώρα μας.

Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες αναμένεται να κάνουν τις τελικές τους εισηγήσεις για το πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία περί τα τέλη Αυγούστου.

Αρκετοί λοιμωξιολόγοι μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, έχουν εισηγηθεί ήδη να επιστρέψουν οι μαθητές απαραιτήτως με μάσκες στις αίθουσες αλλά και όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Επίσης έχουν ήση τοποθετηθεί σχετικά με την εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων. Δηλάδη τα παιδιά θα πηγαίνουν για μάθημα συγκεκριμένα ημέρες την εβδομάδα εναλλάξ και τις υπόλοιπες θα διδάσκονται από το σπίτι μέσω του διαδικτύου.

Ωστόσο ο τρόπος που θα επιστρέψουν αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα καταγραφούν τις επόμενες ημέρες. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Κορονοϊός: Κρίσιμος ο Αύγουστος για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία”

Να σημειωθεί ότι πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επαναφορά στα σχολεία, καθώς ανησυχούν για πιθανή μεγάλη διασπορά του κορονοϊού. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button