ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδίΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πέτσας : Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα παιδιά θα επιστρέψουν στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου  με πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Όπως είπε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας οι σχετικές ανακοινώσεις για τα συνολικά μέτρα που θα ισχύσουν για την λειτουργία των σχολείων θα γίνουν τη Δευτέρα 24 Αυγούστου από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο μεταξύ σήμερα το μεσημέρι θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη με τους ειδικούς της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, πρόκειται να έχει σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να αποφασισθούν οριστικά ποια μέτρα θα τηρηθούν στα σχολεία κατά την έναρξη των μαθημάτων. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το ρεπορτάζ: Κορονοϊός – σχολεία: Έρχονται οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα προστασίας – Τηλεδιάσκεψη Κεραμέως με τους ειδικούς

Υποχρεωτική η μάσκα

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το πρώτο μάθημα που θα γίνει στα σχολεία θα αφορά τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την υπουργό, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ακόμα είναι υπό συζήτηση το από ποια ηλικία και πάνω θα φοράνε μάσκα τα παιδιά, ενώ ανέφερε ότι θα έχουν διαφορετικά διαλείμματα για να μην αναμειγνύονται τα τμήματα και ο καθαρισμός των σχολείων θα γίνεται τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και μετά το πέρας αυτών, ενώ αντισηπτικά θα υπάρχουν σε κάθε τάξη με ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ θα εκδόσει νέες οδηγίες αλλά και ειδικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας, ενώ θα υπάρξει και ειδικό πλαίσιο για τις δικαιολογημένες απουσίες σε περίπτωση που νοσήσει μαθητής.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων

Από την άλλη σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε για τον κορονοϊό η Ελλάδα βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές όπως π.χ. το Βέλγιο, ενώ η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό.

Βάση των ίδιων στοιχείων μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα καταγεγραμμένα κρούσματα αγγίζουν πλέον τα 22,1 εκατομμύρια, στην Ευρώπη φτάνουν τα 1,9 εκατομμύρια και στην Ελλάδα τα 7.684. Οι θάνατοι που αποτελούν τον πιο σκληρό, τον πιο θλιβερό, αλλά και τον πιο αδιάψευστο δείκτη για το κόστος που πληρώνει κάθε χώρα από την πανδημία ανέρχονται σε 770.273 παγκοσμίως, σε 179.660 στην Ε.Ε. και σε 235 στην Ελλάδα»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button