Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣΦάρμακα

Pfizer: Ανάπτυξε φάρμακο που μειώνει νοσηλείες και θανάτους κατά του κορονοϊού

Πρόκειται για το δεύτερο αντι-ιικό χάπι μετά τη χθεσινή έγκριση από τη Βρετανία του σκευάσματος της Merck

Στο 89% φτάνει η αποτελεσματικότητα του αντιικού φαρμάκου (χάπι) της Pfizer για τον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής η εταιρεία.

Το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι όποιος λάβει την από του στόματος αγωγή έγκαιρα, δηλαδή τις τρεις πρώτες μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, θα έχει 89% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτεί ή να χάσει τη ζωή του από τη λοίμωξη Covid, όπως γράφουν οι New York Times.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από την κεντρική κλινική μελέτη του φαρμάκου που τρέχει η φαρμακευτική εταιρεία.

Πρόκειται για το δεύτερο του είδους του χάπι που δείχνει να είναι ασφαλές, καλά ανεκτό και να μειώνει σημαντικά τους κινδύνους της λοίμωξης Covid-19, μετά το φάρμακο της MSD (MERCK στις ΗΠΑ), το οποίο έχει αποτελεσματικότητα 51% και έλαβε χθες έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το ανεξάρτητο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ, ζήτησε από την εταιρεία να λήξει άμεσα τη μελέτη και να προχωρήσει σε αίτηση για αδειοδότηση του φαρμάκου, καθώς είναι ξεκάθαρα τα οφέλη που παρέχει.

Ως εκ τούτου, η Pfizer θα καταθέσει το συντομότερο δυνατό αίτηση για άδεια κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και ακολούθως στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές (ΕΜΑ).
«Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά πέρα από τα πιο τρελά μας όνειρα», δήλωσε η Αναλέσα Αντερσον, στέλεχος της Pfizer και υπεύθυνη της ανάπτυξης του φαρμάκου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button