Πολιτική Υγείας

Pharmathen:Όταν οι Ελληνικές εταιρείες πρωτοπορούν!

Μια ακόμη πρωτιά για την Ελληνική Φαρμακευτική Βιομηχανία Pharmathen.Συγκεκριμένα στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας μπαίνει η εταιρεία μετά το πρόσφατο επίτευγμα του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων υγείας, που αφορά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Long Acting Injectable (LAI)– ή τεχνολογία ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης, η οποία τεχνολογία αφορά αρχικά δύο σκευάσματα με φαρμακευτικές ουσίες για τηναντιμετώπιση της ακρομεγαλείας και της σχιζοφρένειας, Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ν.Μηταράκη, ανακοινώθηκε από τους κ.κ. Β . Κάτσο -Πρόεδρο Pharmathen, Ε. Καραβά – Αντιπρόεδρο Ερευνητικών και Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων και Κ. Κοτζιά,Διευθυντή Επικοινωνίας, η σημασία της επένδυσης στην Έρευνα για την ανάπτυξη του Ομίλου.
Όπως επεσήμανε ο κος Μηταράκης :
Με τον τρόπο αυτό, η Pharmathen βάζει τηνΕλλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της φαρμακευτικής καινοτομίας και μάλιστα σε περίοπτη θέση. Η εταιρεία σας αποτελεί πρότυπο Ελληνικής επιχειρηματικότητας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συγκαταλέγεστε στους «πρεσβευτές» της διεθνώς. Η Pharmathen αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ελληνική επιχείρηση που επιθυμεί νααποκτήσει εξωστρέφεια και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νέα οικονομία που θέλουμε να φτιάξουμε για τη χώρα». Ο κος Κάτσος υπογράμμισε ότι η οι σημαντικές επιτυχίες της Pharmathen είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της απόφασης να λειτουργεί μέσω του τρίπτυχου «Έρευνα – Επενδύσεις -Εξωστρέφεια» και να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με καινοτόμα αλλά και νέα προϊόντα και τεχνολογίες. « Επενδύουμε συστηματικά και με συνέπεια στηνΈρευνα, όσο καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία στη χώρα. Αποτέλεσμα αυτής της εστιασμένης απόφασής μας, είναι να αποτελούμε σημείο αναφοράς παγκόσμιαστο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κάτσος, προσθέτοντας ”Η ανάπτυξη της τεχνολογίας LAI περαιτέρω, εισάγει τη Pharmathen ως μία ηγέτιδα δύναμη, ανάμεσα στους κορυφαίους οργανισμούς που οδηγούν τις ερευνητικές εξελίξεις παγκόσμια,προσδίδοντάς της σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες που διαθέτει διεθνώς” Η Έρευνα στη Pharmathen, είναι αλληλένδετη με την Ανάπτυξη. «Οι επενδύσεις 10 εκ ευρώ που θα πραγματοποιηθούν στις Σάπες μέσα στον επόμενο χρόνο, η αύξηση του προσωπικούτ ου Ομίλου κατά 100 τουλάχιστον άτομα,όλες οι συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν γίνει αλλά και που ακολουθούν, οφείλονται στην προστιθέμενη αξία που έχει δώσει στη Pharmathen,η Έρευνα» ανέφερε ο κος Κάτσος, συμπληρώνοντας πως «Η βιομηχανοποίηση, εμπορική παραγωγή και διάθεση των LAI σκευασμάτων θα γίνεται από το εργοστάσιό μας στις Σάπες.Σήμερα κατατασσόμαστε μέσα στις 50 μεγαλύτερες φαρμακευτικές επιχειρήσειςτης ΕΕ με βάση τις επενδύσεις στην Έρευνα. Την περίοδο 2013 – 2018, οι επενδύσεις μας σε Έρευνα και Ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων θα ξεπεράσουν τα 100 εκ ευρώ».
Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Pharmathen, Δρ.Κώστας Κοτζιά ς παρουσίασε το οικονομικό «προφίλ» της εταιρείας,την οποία χαρακτήρισε ως «Ελληνική –Πολυεθνική πλέον». « Όταν άλλες εταιρείες σημείωναν ζημίες και μετέφεραν τη δραστηριότητά τους στο εξωτερικό, η Pharmathen υλοποίησε επενδυτικό πλάνο που ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας μία υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα στις Σάπες. Σήμερα, με βάση τα νέα δεδομένα, ο αριθμός των εργαζομένων θα ξεπεράσει σύντομα τους 1000. Έχουμε σχεδόν διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό μας μέσα σε 4 χρόνια » ανέφερε, συμπληρώνοντας πως«η εξαγωγική μας δραστηριότητα αγγίζει το 1% των συνολικών εξαγωγών της χώρας. Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12% τα τελευταία 5 έτη, 65 πατέντες στο χαρτοφυλάκιό μας, πλήθος διακρίσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και αμείωτη επένδυση στην Έρευνα,η Pharmathen έχει ήδη εδραιωθεί ως “ μοντέλο ελληνικής επιχειρηματικότητας ”».

Τεχνολογία LAI
Στις λεπτομέρειες της τεχνολογίας LongActingInjectable (LAI) που ανέπτυξε η Pharmathen, αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος Ερευνητικώνκαι Βιομηχανικών Δραστηριοτήτωνκ. Ευάγγελος Καραβάς. Ο κ. Καραβάς διευκρίνισε ότι «Η ανάπτυξη της τεχνολογίας LongActingInjectable, αφορά σε μία νέα θεραπευτική μέθοδο και βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής σε εκατομμύρια ασθενείς παγκόσμια. Με τη χρήση της τεχνολογίας LAI, η φαρμακολογικά ενεργή ουσία αποδεσμεύεται σταδιακά στον οργανισμό για 1 έως και 6 μήνες, και, ως εκ τούτου, δεν είναι πλέον στους ασθενείς απαραίτητη η καθημερινή ενέσιμη χορήγησή της. Περαιτέρω, με τη χρήσητης τεχνολογίας LAI, παρουσιάζονται πρόσθετα σημαντικά πλεονεκτήματα όπως συμμόρφωση του ασθενούς στη θεραπεία,μειωμένες παρενέργειες, καλύτερη δράση του φαρμάκου» συμπληρώνοντας πως«η Pharmathen έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα της στην τεχνολογία αυτή, με την κατάθεση δυο παγκοσμίων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας,ενώ σύντομα θα έχουμε να ανακοινώσουμε την επέκταση των εφαρμογών LAI».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button