Ειδήσεις Υγείας

ΠΙΣ: Καταδικάζει την έφοδο σε σπίτια γιατρών με Covid-19 με εντολή διοικητή

Ο ΠΙΣ καλεί άμεσα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιληφθεί με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) υιοθετεί την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου στις 3/1/2023 σχετικά με την απαξιωτική συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη απέναντι σε τρεις γιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου που νόσησαν από covid-19.

Ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ προέβη στην αυθαίρετη και προσβλητική για το ιατρικό προσωπικό συμπεριφορά, δίνοντας εντολή ελέγχου στις οικίες των τριών αναισθησιολόγων από ιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας, δήθεν για να «επιβεβαιώσουν» την ασθένειά τους, αμφισβητώντας ευθέως το λειτούργημα, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά τους.

Κανείς δε νοείται να προσβάλλει το ιατρικό σώμα, το οποίο στο σύνολο του και από την αρχή της πανδημίας, έχει υπηρετήσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνία με αξιομνημόνευτη αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής, ακόμη και θέτοντας την προσωπική τους ασφάλεια σε κίνδυνο.

Το ΔΣ του ΠΙΣ θα ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του.
Επειδή όμως η συνέχιση της έντασης σ΄ ένα κρίσιμο Τομέα μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες, καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιληφθεί με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button