ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήγει σε 10 μέρες χωρίς αναμνηστική δόση – Φόβοι για ακυρώσεις λόγω κακοκαιρίας

Χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού μένουν σε 10 μέρες όσοι δεν έκαναν την αναμνηστική δόση

Λήγει την 1η Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Ειδικότερα από την 1η Φεβρουαρίου 2022 όσοι ενήλικοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 7 μηνών από την χορήγηση της 2ης δόσης στην περίπτωση των διδοσικών εμβολίων ή τρεις μήνες από τη χορήγηση της μονοδοσικής δόσης με Johnson & Johnson, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και συνεπώς δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Με βάση τις καταγραφές από το ψηφιακό σύστημα πάνω από 800.000 συμπολίτες μας δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr το τελευταίο διάστημα προκειμένου να προωθηθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού για την τρίτη δόση, έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ακόμη και να τηλεφωνούν στους πολίτες που έχουν προγραμματίσει ραντεβού για αναμνηστική δόση και να μην αποστέλλονται μόνο sms.

Φόβοι για ακυρώσεις της 3ης δόσης

Στο μεταξύ όμως όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας αλλά και τις Υγειονομικές Περιφέρειες να είναι προετοιμασμένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στα οποία υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα για την κακοκαιρία που έρχεται, ώστε να έχουν πρόσβαση οι πολίτες για το εμβόλιο τους.

Και αυτό διότι υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί κάποιοι συμπολίτες μας να ακυρώσουν τα ραντεβού τους από την κακοκαιρία.
Από την άλλη έχει διαπιστωθεί ότι στην χώρα μας όταν υπάρχει κακοκαιρία και πέφτει χιόνι πολλά νοσοκομεία αποκλείονται και δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button