ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πρόταση ΕΕ να ισχύει 9 μήνες για ταξίδια

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε το Bloomberg

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει όριο εννέα μηνών ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, ο εμβολιασμός με τρίτη δόση εμβολίου θα απαιτείται μετά την παρέλευση των εννέα μηνών από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό.

Η ΕΕ θα συστήσει επίσης στις χώρες μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο περιεχόμενο εγγράφου που έφθασε εις γνώση του.

Η επιστολή Μητσοτάκη σε φον ντερ Λάιεν

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την τρίτη δόση του εμβολίου του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος για τους άνω 60 προκειμένου να είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και να μπορούν να ταξιδέψουν εντός της Ε.Ε.

Τη σχετική πρωτοβουλία την είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα στο διάγγελμά του για την πανδημία του κορονοϊού, όταν είχε ανακοινώσει ότι στη χώρα μας, «το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του».

Τότε είχε δηλώσει ότι θα εισηγηθεί στην πρόεδρο της Κομισιόν και το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να είναι έγκυρο για τους άνω των 60 μόνον αν γίνει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button