ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης: Απόλυση ή αναστολή σύμβασης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Έρχεται τροπολογία για παράταση στο επικουρικό προσωπικό

Τι είπε για τους 12.000 επικουρικούς και τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Νέο τελεσίγραφο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για όσους υγειονομικούς παραμένουν ανεμβολίαστοι καθώς όπως είπε ή θα απολυθούν ή θα ανασταλεί η σύμβασή τους από τις 31 Μαρτίου. Επίσης προανήγγειλε πως την επόμενη εβδομάδα έρχεται τροπολογία για παράταση σύμβασης στο επικουρικό προσωπικό έως το τέλος του χρόνου.

Για τους συμβασιούχους επικουρικούς υγειονομικούς που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «για τους 12.000 επικουρικούς, που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 31 Μαρτίου, θα κάνουμε ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων μέχρι περίπου το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μοριοδότηση τους, λόγω της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει και παράλληλα βγαίνει προκήρυξη για 4.000 θέσεις στο ΕΣΥ».

copyright: pexels

Αναφορικά με την αναστολή σύμβασης που ισχύει για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας είπε αρχικώς πως «δεν είναι στην σκέψη μας μια επέκταση της αναστολής σε όσους δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση του εμβολίου».

Συμπλήρωσε πως «για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί στις 31 Μαρτίου η κυβέρνηση ή θα παρατείνει την διορία αυτή ή θα πει ότι είναι προαπαιτούμενος ο εμβολιασμός για να προσφέρει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο η εισήγηση η δική μου είναι πως όποιος δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να είναι στο ΕΣΥ»

copyright: pexels

Πλεύρης: Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τους τριψήφιους θανάτους ημερησίως από κορονοϊό

Ο Θάνος Πλεύρης είπε πως η πανδημία κορονοϊού παραμένει «παρούσα» και ανέφερε πως από τα δεδομένα για τον τριψήφιο αριθμό θανάτων καθημερινά προκύπτει πως «το 85% των θανάτων αφορά ανεμβολίαστους ασθενείς, ηλικίας άνω των 70 ετών», σημειώνοντας πως έχει ζητήσει να κοιτάξουν ο ΕΟΔΥ και ο κ. Ζαούτης και με διαφορετικό πρίσμα τους φακέλους.

Σχετικά με την αύξηση στους νεκρούς από επιπλοκές του κορονοϊού, ο κ. Πλεύρης είπε πως «το τέταρτο κύμα της Δέλτα μας βρήκε σε μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη, καθυστερούν πολλά περιστατικά να φτάσουν στα νοσοκομεία, ενώ και σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία δεν υπάρχει η ίδια παροχή φροντίδας με τα νοσοκομεία μεγάλων πόλεων και αυτό πρέπει να διορθωθεί»Υπό συζήτηση η λήξη για το ΠΙστοποιητικό εμβολιασμού

Τέλος, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που λήγει στο 7μήνο μετά από την δεύτερη δόση, ο Υπουργός Υγείας είπε πως «για να φθάσουμε από το 67% στο 84% του ενήλικου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, πήραμε μια σειρά από σκληρές αποφάσεις. Ήδη, το 85% όσων είχαν δικαίωμα, έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Πιστεύω και αυτοί που δεν την έχουν κάνει, θα σπεύσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button