ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης: Αυξήθηκαν κατά 400.000 οι ανασφάλιστοι όταν επετράπη η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς

Τι είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τους ανασφάλιστους που θα πρέπει να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους μόνο από δημόσιες δομές

Απαρέγκλιτα θα εφαρμοσθεί η νέα ρύθμιση από τις 15 Μαρτίου βάση της οποίας οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους μόνο από δημόσιες δομές, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ.Πλεύρης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σημείωσε ότι από τον Μάρτιο του 2019 οπότε και η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει τη συνταγογράφηση και από τους ιδιώτες ιατρούς για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, η δαπάνη αυξήθηκε κατακόρυφα όπως όμως και ο αριθμός των ανασφάλιστων.

Μάλιστα σημείωσε ότι οι ανασφάλιστοι μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκαν κατά 400.000 χωρίς όμως να υπάρχει μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων.

Όπως είπε: «Από τους 671.000 ανασφάλιστους του 2018, καταγράφηκαν 1.071.000 ανασφάλιστοι το 2019, χωρίς να μειωθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων. Και σε μία περίοδο που τέλος πάντων υπήρχε μείωση στην ανεργία. Δηλώθηκαν δηλαδή 400.000 παραπάνω ανασφάλιστοι».

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για αύξηση των ανασφάλιστων λόγω της συνταγογράφησης σε ιδιώτες γιατρούς

Πάντως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παραδέχτηκε πως η συνταγογράφηση μόνο από δημόσιες δομές, θα φέρει ταλαιπωρία για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ασφάλιση, αλλά όπως πρόσθεσε:

«Δεν τους στερούμε καμία απολύτως πρόσβαση. Υπάρχει μια ταλαιπωρία να πάνε στις δημόσιες δομές, όμως η δαπάνη από το 2018 που ήτανε στα 208 εκατομμύρια, έχει φτάσει στα 320 εκατομμύρια στον ένα εκείνο χρόνο».

Να υπενθυμιστεί ότι από τις 15 Μαρτίου οι ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν συνταγές για φάρμακα αλλά και παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις μόνο από δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία ή από τις ΤΟΜΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button