ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης: Εκτάκτως αύριο στη Θεσσαλονίκη- Στο «κόκκινο» κρούσματα και νοσηλείες σε ΜΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως, αύριο, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί εκτάκτως αύριο Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προκειμένου να έχει σύσκεψη με 14 δημάρχους μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και των εισαγωγών ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Κορονοϊός: Προς μίνι lockdown η Βόρεια Ελλάδα – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης θα εξεταστεί η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, καθώς πολλές περιοχές είναι πλέον στο κόκκινο.

Αγώνας δρόμου για να προετοιμασθούν τα νοσοκομείαΑνησυχία για την αύξηση των νοσηλειών

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης νοσηλεύονται 248 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και 46 εμβολιασμένοι.

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η 4η ΥΠΕ προκύπτει ότι από τους 53 διασωληνωμένους, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και οι δύο εμβολιασμένοι. Επιπλέον, το 100% όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (22 άτομα) είναι ανεμβολίαστοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button