ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης: Fake news οι κλειστές ΜΕΘ για VIP ασθενείς – Τι απαντά στις καταγγελίες

Τι απάντησε ο Θάνος Πλεύρης στις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ εργαζομένων στο ΕΣΥ και του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη, με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκου πως κλίνες ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό, παραμένουν κλειστές για VIP ασθενείς.

Δείτε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: ΠΟΕΔΗΝ: Κρατούν κλειστές ΜΕΘ για VIP ασθενείς – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Νωρίτερα θέση στο θέμα πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι πως είναι αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ και πως όλα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά και μόνο με υγειονομικά κριτήρια. Ερωτηθείς για τον χειρισμό της υπόθεσης του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, ανέφερε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης ότι τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. «Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση», επισήμανε.

Τι απάντησε ο Θάνος Πλεύρης

Πιο αιχμηρός εμφανίστηκε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος σε ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button