ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης για ανεμβολίαστους: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις αναστολές των υγειονομικών

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις αναστολές των υγειονομικών διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν εξετάζει άλλη δυνατότητα πέραν αυτής που νομοθετήσαμε αναφορικά με την επιστροφή αυτών που εμβολιάζονται. Δεν είναι πρόβλημα, γιατί και ο αρχικός νόμος όριζε ότι μέχρι τέλη Αυγούστου παραμένουν μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη! Είναι επιβράβευση έτσι και όποιος εμβολιάζεται θα επιστρέφει και πράγματι κόσμος πηγαίνει να εμβολιαστεί».

Επίσης ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε πως θέση της κυβέρνησης είναι ότι η υποχρεωτικότητα συνίσταται μόνο για εκείνους που κρίνεται ότι η αναλογία μεταξύ ατομικής επιλογής και δημόσιας υγεία, «γέρνει» προς την δεύτερη.

«Το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να εμβολιαστεί και η υποχρεωτικότητα ήταν θετική! Οταν ψηφιζόταν ήμασταν 80-85% και τώρα 95-94% ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών. Καλούμε τους ανθρώπους που έχουν βγει σε αναστολή -και τους σεβόμαστε- να πάνε να εμβολιαστούν, διαφορετικά οι ίδιοι με την επιλογή τους- δεν είναι τιμωρητικό- θέτουν εαυτόν σε κατάσταση μη ικανότητας να προσφέρουν υπηρεσίες», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός προειδοποίησε πως οι υγειονομικοί, που έφυγαν από το σύστημα, θα λείψουν στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας.

«Έχετε υποτιμήσει τραγικά και επικίνδυνα την κατάσταση στο σύστημα υγείας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν σέβεστε τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή. Είναι κοινωνική αγριότητα να στερείτε από τους ανθρώπους που έχουν βάλει πλάτη και 18 μήνες ευσυνείδητα παρείχαν υπηρεσίες και να στερείτε στο όνομα της προστασίας τους το δικαίωμα στην εργασία είναι επαχθές και μη αναλογικό!».

Τι είπε για τις συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο ΕΣΥ

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να επιμείνει στην αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, επισημαίνοντας επίσης ότι αποτελεί προγραμματική της δέσμευση η υλοποίηση Συμπράξεων Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο ΕΣΥ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button