ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Δεν κάνει πίσω – Τι δήλωσε

Αμετακίνητος φαίνεται ότι είναι ο Θάνος Πλεύρης για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ

Δεν κάνει πίσω όπως φαίνεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ. Μετά την απόφαση του ΣτΕ η οποία αφήνει παράθυρο για επιστροφή τους στην εργασία τους ο υπουργός Υγείας δήλωσε πώς διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης“.

Να υπενθυμιστεί εδώ πάγια η προσωπική άποψη του κ. Πλεύρη είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Και όλα αυτά όταν στη χώρα δεν υπάρχει κανένα μέτρο για την πανδημία ενώ το ΕΣΥ στενάζει από τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό.

Θάνος Πλεύρης: Πώς αντέδρασε στην απόφαση του ΣτΕ

Στη δήλωσή του ο κ. Πλεύρης μετά την απόφαση του ΣτΕ ανέφερε πώς:

Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό. Με την από 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ τίθενται θέματα συνταγματικότητας ως προς την παράταση του μέτρου. Αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της.

Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης“.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα με απόφαση του το ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση, που έχει δοθεί ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμού των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Να σημειωθεί εδώ ότι στο ΣτΕ είχε καταφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία τελικά κέρδισε τη δικαστική μάχη, καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική η παράτασης μέχρι 31-12-2022 του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, η απόφαση του ΣτΕ αφορά 7.000 υγειονομικούς, στους οποίους περιλαμβάνονται όσοι είναι ανεμβολίαστοι και όσοι επανήλθαν για ένα διάστημα με πιστοποιητικό νόσησης.

Πάντως ο χρονικός ορίζοντας είναι στις 31 Δεκεμβρίου οπότε και το σχετικό ΦΕΚ προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε αναστολή. Λίγο πριν αναμένεται να επανεξετασθεί το θέμα, καθώς υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση ότι οι ανεμβολίαστοι θα κοστίσουν σε ψήφους ενόψει εκλογών

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button