ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης: «Κλείδωσε» η παράταση στις επικουρικές συμβάσεις των υγειονομικών – Έρχονται ανακοινώσεις

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Την παράταση των επικουρικών συμβάσεων των υγειονομικών εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως προανήγγειλε τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός πως θα βγει προκήρυξη μόνιμων θέσεων για 4000 νοσηλευτές 910 θέσεις για λοιπό προσωπικό. Επίσης ο κ. Πλεύρης, σημείωσε πως θα υπάρξει μοριοδότηση όσων απασχολούνται με επικουρικές συμβάσεις.

Πάντως σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, η παράταση, θα αφορά στο επικουρικό προσωπικό αλλά και τους συμβασιούχους οι συμβάσεις των οποίων λήγουν από τον Οκτώβριο του 2021 έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 202.

Μάλιστα η νέα διάρκεια των συμβάσεων, η παράταση δηλαδή, αναμένεται να είναι ακόμη και πάνω από 6 μήνες πιθανώς και ένα έτος, καθώς θα εκτιμηθεί πόσος χρόνος θα χρειασθεί για να καλυφθούν οι θέσεις στο ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις. Άλλωστε η διαδικασία για μόνιμες προσλήψεις, συνήθως λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, κρατάει μεγάλο χρονικό διάστημα. Η απόφαση της κυβέρνησης πάντως θα αφορά τόσο γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και διοικητικούς και λοιπό προσωπικό.

Πλεύρης: Δωρεάν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Σε ό,τι αφορά στη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι υπήρχαν κάποιες ενθαρρυντικές μελέτες μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης κλινικών δοκιμών και σύντομα η Ελλάδα θα μπορεί να τα εισάγει. Ωστόσο, η Επιτροπή θα κρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα χορηγούνται και το κόστος τους θα καλύπτεται πλήρως από το κράτος.

«Η παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι πολύ μικρή και θα κατεβάσουμε μέσα στο νομοσχέδιο που έρχεται την επόμενη εβδομάδα μια διάταξη ώστε να μπορέσει η χώρα να κάνει εισαγωγή και η Επιτροπή με αυστηρά κριτήρια και πρωτόκολλα θα κρίνει ποιες περιπτώσεις απευθύνονται. Ωστόσο, όπως έχω ενημερωθεί, τα φάρμακα αυτά χορηγούνται στην πρώιμη φάση και όχι όταν ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και είναι πολύ ειδικές οι κατηγορίες που μπορεί να κάνουν χρήση και θα καλυφθούν πλήρως από το κράτος. Το στοιχείο δεν είναι η οικονομική δυνατότητα του καθενός, αλλά αν πρέπει ή δεν πρέπει να τα πάρει»

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button