ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠαιδιά και εμβόλιαΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης: Πότε θα επανέλθουν οι εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης

Το χρόνο που θα λειτουργήσει κανονικά και πάλι το Παίδων Πεντέλης ανακοίνωσε στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης

Σε περίπου 1,5 μήνα από σήμερα αναμένεται να επανέλθουν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ειδικότερα ο κ.Πλεύρης χαρακτήρισε προσωρινή τη δυσλειτουργία του Παίδων Πεντέλης, στο οποίο να σημειωθεί ότι έχουν καταργηθεί οι εφημερίες, προκειμένου να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεσμεύτηκε ότι το νοσοκομείο θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία το αργότερο μετά από 6 εβδομάδες.
Μάλιστα σημείωσε ότι οι πρωινές εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ το πρόβλημα εστιάζεται στις απογευματινές εφημερίες.
Ο Θάνος Πλεύρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει και νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες το νοσοκομείο τονίζοντας: «Θεωρήσαμε ότι και στην ηλικία 5-11 ο εμβολιασμός πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα».

Αύξηση εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή, καταγράφεται αύξηση στους εμβολιασμούς.
Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με τον κ.Πλεύρη, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 15% οι εμβολιασμοί και βρισκόμαστε κοντά και λίγο παραπάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, αποδίδοντας την αύξηση στα μέτρα υποχρεωτικότητας που ανακοινώθηκαν.

Στις 31 Αυγούστου ο εμβολιασμένος πληθυσμός ήταν 57% στο γενικό πληθυσμό και σήμερα έχει φθάσει στο 72,5% έστω και με μια δόση, ενώ στους ενήλικες αγγίζει το 83%. Εντυπωσιακότερη είναι η άνοδος του ποσοστού στους άνω των 60 ετών που έχει φθάσει στο 90%.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button