ΆρθραΕμβόλιαΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης σε Ε.Ε: Προς ημερομηνία λήξης τα πιστοποιητικά – Τρίτη δόση σε όλους

Τι δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Υγείας

Σταδιακά θα πρέπει να γίνει συζήτηση για «την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» σημείωσε ο κ. Πλεύρης προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον τόνισε πως θα επισημάνουμε την ανάγκη επέκτασης της ενισχυτικής (τρίτης) δόσης σε όλους τους πολίτες, ενώ πιστεύουμε ότι θα πρέπει σιγά- σιγά να συζητήσουμε την ισχύ των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι το τελευταίο δεκαήμερο το τέταρτο κύμα δείχνει να επιπεδώνεται, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα σήμερα ήταν μειωμένα κατά 24% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά την επιβολή lockdowns, ούτε σε τοπικό επίπεδο, παρά την πολύ υψηλή πίεση στις ΜΕΘ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button