Πλεύρης: Σβήνεται το πρόστιμο στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν – Έρχεται διάταξη

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης για τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων άνω των 60

Τελικά σβήνεται το πρόστιμο στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κατατεθεί σχετική διάταξη εντός του Νοεμβρίου στην Βουλή.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ερωτηθείς για τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, είπε πως έχει ετοιμαστεί διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί εντός Νοεμβρίου στην Βουλή ώστε να καταργηθεί το πρόστιμο «για όποιον έχει εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστεί μέχρι την ψήφιση του νόμου και όποιος το έχει ήδη πληρώσει, θα κινηθεί διαδικασία επιστροφής του ή συμψηφισμού».

Με αγκάθια ο προσωπικός γιατρός

Σε ότι αφορά τον «Προσωπικό Γιατρό» πως έχουν γίνει ήδη 1,1 εκατομμύρια δωρεάν ραντεβού, οι πολίτες άνω των 70 ετών έχουν εγγραφεί σε ποσοστό περίπου 60%, ενώ στην Αττική το ποσοστό εγγραφής του πληθυσμού στον «Προσωπικό Γιατρό» ανέρχεται σε 52%.

Επανέλαβε πάντως ότι δεν θα ισχύσουν τα πρόστιμα και μάλιστα όχι μόνο μέχρι το τέλος του έτους για όσους δεν έχουν εγγραφεί, αλλά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Η επιβάρυνση θα υπάρξει μόνο όταν φθάσουμε σε επίπεδο η μη χρήση του «Προσωπικού Γιατρού» να γίνεται από επιλογή του πολίτη».

Παραδέχθηκε πως «οι γιατροί έχουν μια διστακτικότητα για να συνεργαστούν με το Δημόσιο» και είπε πως εξετάζεται η παροχή επιπλέον κινήτρων, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει ζωή μέχρι σήμερα ζωή μόλις τριών μηνών

copyright: pexels

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης, ο κ. Πλεύρης τους κάλεσε «να εμβολιαστούν για να γυρίσουν στην δουλειά», επανέλαβε πως «το ΣτΕ έχει πει πως είναι συνταγματική η αναστολή σύμβασης, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών και θα το δούμε ξανά μέχρι τέλος του έτους», ενώ τόνισε πως προσωπική του άποψη παραμένει πως οι εν λόγω υπάλληλοι θα έπρεπε να έχουν απολυθεί και να έχουν προσληφθεί άλλοι στην θέση τους.

ΠΗΓΗ: https://www.ant1news.gr

HR:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα