ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης: «Τελειώνουν» οι μάσκες σε κλειστούς χώρους από 1η Ιουνίου – Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή για τις εξαιρέσεις

Συνεδριάζουν αύριο οι ειδικοί για τις μάσκες και την κατάργησή τους από τους κλειστούς χώρους

«Τελειώνουν» οι μάσκες σε κλειστούς χώρους από 1η Ιουνίου ενώ αύριο συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφασίσει για το που θα παραμείνουν υποχρεωτικές.

Να σημειωθεί εδώ ότι η χρήση μάσκας είναι ένα από τα τελευταία μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που παραμένουν σε ισχύ με τον σχεδιασμό να προβλέπει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της από την 1η Ιουνίου.

Πού θα παραμείνει η μάσκα

Όσο αφορά στην χρήση της μάσκας και την κατάργηση αυτού του μέτρου, ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον skai διευκρίνισε πως, «έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους πράγμα το οποίο θα αποφασίσει αύριο η επιτροπή των ειδικών.

Το πλεονέκτημα στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η μάσκα να διατηρηθεί στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, σε χώρους φροντίδας και στα σούπερ μάρκετ. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα.

Ερωτηθείς για τη χρήση μάσκας σε αεροπλάνο και αεροδρόμια τόνισε μεταξύ άλλων πώς «ακολουθούμε κοινές πολιτικές με άλλες χώρες της Ευρώπης δεν κινούμαστε μόνοι μας. Ωστόσο, εξήγησε ότι ως προς την εξειδίκευση εναπόκειται στο κράτος-μέλος σημειώνοντας ότι επειδή η μάσκα είναι ένας ήπιος περιορισμός, «πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή».

Τι θα γίνει το φθινόπωρο με τα εμβόλια

Για το τι μέλλει γενέσθαι το Φθινόπωρο τόνισε πώς  «επιθυμία της επιστημονικής κοινότητας είναι να έχουμε ένα επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Προφανέστατα το φθινόπωρο θα έχουμε μία έξαρση, όπως γίνεται πάντα στους χειμερινούς μήνες».

Μάλιστα, προανήγγειλε τον εμβολιασμό του πληθυσμού από τον Σεπτέμβριο με τέταρτη δόση σημειώνοντας ότι «οι πολίτες βλέποντας τη φθίνουσα πορεία της πανδημίας και δεδομένου ότι όλοι περιμένουμε ότι σίγουρα τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει εμβολιασμός είτε με εμβόλιο με χαρακτηριστικά της γρίπης, δηλαδή ετήσιο, είτε με ενισχυτική δόση, δεν πάνε τώρα να εμβολιαστούν».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button