ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πλεύρης: Τι θα γίνει με τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή επειδή δεν εμβολιάστηκαν

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή

Ανοικτό αφήνει τελικά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μην απολυθούν από το ΕΣΥ οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή επειδή δεν εμβολιάστηκαν. Παρότι αρχικά η κυβέρνηση διαμήνυε προς κάθε κατεύθυνση ότι στις 31 Μαρτίου οι 4727 υγειονομικοί που δεν έκαναν ακόμη το εμβόλιο θα δουν την πόρτα εξόδου, φαίνεται ότι τελικά οι πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν, βάζει φρένο στα σχέδια αυτά.
Άλλωστε πρόκειται για μεγάλο αριθμό εργαζομένων που δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν άμεσα με παρατάσεις συμβάσεων επικουρικών ή νέες προκηρύξεις.

Πλεύρης: Οι δύο λύσεις

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, σημείωσε ότι πλέον υπάρχουν δύο λύσεις για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή.

Όπως είπε: «Οι δυνατότητες στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύο: είτε οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί θα παραμείνουν σε αναστολή για όσο διαρκεί η πανδημία, είτε εάν αποφασισθεί ότι ο εμβολιασμός καθίσταται μόνιμα πλέον υποχρεωτικός στους υγειονομικούς στην πραγματικότητα οι ίδιοι θα επιλέξουν να μην παραμείνουν στο ΕΣΥ. Η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μπαίνει σε καμία ζυγαριά με οποιαδήποτε αντίδραση».

Πηγη ΦΩΤΟ: HealthReport.gr

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση αλλά και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης σκοπεύουν να άρουν σταδιακά όλα τα μέτρα για την πανδημία ώστε να επιστρέψουν οι πληθυσμοί που έχουν εμβολιασθεί σε μία κανονικότητα ωσάν να μην υπάρχει η υγειονομική κρίση.

Ωστόσο κάποια μέτρα θα παραμείνουν για τους ανεμβολίαστους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button