ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Στο πόδι οι εργαζόμενοι για το νομοσχέδιο Γκάγκα – Έρχονται κινητοποιήσεις

Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία( ΠΟΕΔΗΝ) στο νομοσχέδιο Γκάγκα

Απόσυρση του νομοσχεδίου Γκάγκα το οποίο εκτός των άλλων προβλέπει οι γιατροί του ΕΣΥ να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Πάντως αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας το νομοσχέδιο Γκάγκα να κατατεθεί στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας 11:00 πμ-15:00, την ημέρα κατάθεσής του στη Βουλή και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το κοινοβούλιο.

Επίσης, προκηρύσσει παναττική στάση εργασίας, 12:00-15:00, στις 28 Νοεμβρίου και συγκέντρωση στη Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 5) που δικάζεται η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Γιατί αντιδρούν οι εργαζόμενοι

«Θεμελιώδης αρχή σύστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση του προσωπικού. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται με μερική απασχόληση στα νοσοκομεία.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα αυξήσουν περαιτέρω την ιδιωτική δαπάνη υγείας και την προκλητή ζήτηση υπηρεσιών. Οι εν λόγω ρυθμίσεις είναι συνέχεια της θεσμοθέτησης των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία επί πληρωμή των ασθενών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.Και προσθέτει:

«Διαφωνούμε και παρεμβαίνουμε με τις πολιτικές συγχωνεύσεων-καταργήσεων νοσοκομείων. Διεκδικούμε την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Διεκδικούμε την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την δημόσια Υγεία για να σταματήσουν οι πολίτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Καταλήγοντας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απαιτούν από την κυβέρνηση να μην καταθέσει προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button