ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ποινικός Κώδικας: Τέλος το αυτόφωρο σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς από μηνύσεις αρνητών

Τι θα προβλέπεται στον νέο Ποινικό Κώδικα που δίνεται για διαβούλευση την Παρασκευή

Αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, προκειμένου να προφυλαχθούν οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί, από διώξεις εναντίον τους από αρνητές του εμβολιασμού, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις περιπτώσεις που μηνύονται γιατροί και εκπαιδευτικοί από αρνητές, επειδή εφαρμόζουν τον νόμο. Δηλαδή, διατηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης από έναν πολίτη, αλλά δε θα μπορεί πλέον να σύρει ένας πολίτης έναν λειτουργό στο αυτόφωρο, επειδή εφαρμόζει τον νόμο. Όσον αφορά τις περιπτώσεις προπηλακισμού, αυτές συνιστούν ποινικό αδίκημα και παρεμβαίνει η αστυνομία.Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (21/9), ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ζήτησε με υπόμνημα του την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων πρωτοδικών και εφετών όλης της επικράτειας σε αυτού του είδους τις υποθέσεις.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί καλούνται να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι εν λόγω ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Επίσης, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητά η παρέμβαση των εισαγγελικών λειτουργών να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button