Ειδήσεις Υγείας

Πόνοι στις αρθρώσεις: Απλοί τρόποι για να μην υποφέρετε

Οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας στους πέντε ενήλικες πράγμα που επηρεάζει τις κινήσεις και μπορεί να προκαλέσει αφόρητο πόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της mayoclinic η πιο κοινή αιτία του πόνου των αρθρώσεων είναι η αρθρίτιδα, που συσχετίζεται συνήθως με την ηλικία, η οποία μπορεί να παρουσιαστεί μόνο σε μία άρθρωση ή σε πολλές.

Τα ανησυχητικά σημάδια περιλαμβάνουν:

Θόρυβος από τις αρθρώσεις όπως είναι το χαρακτηριστικό κρακ

Οι αρθρώσεις είναι λιγότερο ευλύγιστες από ό, τι παλαιότερα

Τα χέρια και τα πόδια κρυώνουν πιο εύκολα

Οι αιτίες

Όταν ο καιρός αλλάζει…

Η πλειοψηφία των ασθενών αισθάνεται ότι οι πόνοι στις αρθρώσεις επιδεινώνονται ανάλογα με τον καιρό. Η κυρίαρχη θεωρία είναι αυτή της βαρομετρικής πίεσης της ατμόσφαιρας: το σώμα αντιλαμβάνεται γρήγορα τα χαμηλά βαρομετρικά και, έτσι, οι πόνοι αρχίζουν αρκετά πριν την ορατή αλλαγή του καιρού.

Πώς να φροντίζετε τις αρθρώσεις σας

Προσοχή με το βάρος σας

Το πρώτο βήμα για την ελαχιστοποίηση του πόνου των αρθρώσεων είναι να διατηρήσετε το επίπεδο ευλυγισίας σας, το οποίο μπορεί να μειωθεί αν είστε παραπάνω κιλά από όσα πρέπει.

Η γιόγκα και το πιλάτες είναι εξαιρετικοί τρόποι για να αυξήσετε την ευλυγισία σας, τη λειτουργία της άρθρωσης και την κινητικότητά της.

Ασκήστε τακτικά

Η άσκηση καθώς μεγαλώνουμε βοηθά στην προστασία των αρθρώσεών γιατί διατηρούμε γυμνασμένους τους μυς που τις στηρίζουν

Συνεχίστε να κινείστε

Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει τις αρθρώσεις σας, για αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσετε να κινείστε όλη την ημέρα.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button