Ειδήσεις Υγείας

Πόνος χαμηλά στην κοιλιά: Οι τέσσερις πιο συχνές αιτίες!

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Πόνος χαμηλά στην κοιλιά: Οι τέσσερις πιο συχνές αιτίες!

Ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά αποτελεί είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που κάθε ένας θα εκδηλώσει κάποια στιγμή στη ζωή του.

Σε γενικές γραμμές ο πόνος αυτός αντιμετωπίζεται εύκολα. Όμως σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, το κοιλιακό άλγος μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιου σοβαρού προβλήματος που απαιτεί έγκαιρη ιατρική αντιμετώπιση.

Δείτε ποιες αιτίες πυροδοτούν αυτή την κατάσταση.

Σκωληκοειδίτιδα

Ο πόνος που αρχίζει από τον ομφαλό, στη συνέχεια μετατοπίζεται κάτω δεξιά και τελικά γίνεται πολύ έντονος χαμηλά στην κοιλιά μπορεί να κρύβει σκωληκοειδίτιδα. Αν έχετε ταυτόχρονα πυρετό και τάση για εμετό απευθυνθείτε άμεσα στον οικογενειακό σας γιατρό.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) είναι μια χρόνια πεπτική διαταραχή που προκαλεί πόνο στην κοιλιά, κράμπες, φούσκωμα και διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Οι γιατροί δεν ξέρουν τι το προκαλεί, αλλά αντιμετωπίζεται με: αλλαγές στη διατροφή, διαχείριση του στρες, φάρμακα για τη διάρροια ή την δυσκοιλιότητα.

 

 

 

 

 

Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο

Το σύνδρομο αυτό μπορεί να προκαλέσει κοιλιακές κράμπες, χαμηλό πόνο στην πλάτη, πονοκεφάλους, ευαισθησία στο στήθος και ακμή. Οι ένοχες αιτίες είναι οι ορμονικές αλλαγές, το άγχος και η έλλειψη άσκησης.

Κύστεις στις ωοθήκες

Μεγάλες κύστεις στις ωοθήκες μπορεί να προκαλέσουν πυελικό πόνο, αύξηση του σωματικού βάρους, και συχνή ούρηση. Οι κύστεις μπορεί να εντοπιστούν με μια γυναικολογική εξέταση ή υπερηχογράφημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρκίνος μαστού: Νέες θεραπείες χαρίζουν δέκα χρόνια ζωής!

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button