Πώς θα γίνουν οι συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία από τον Χρυσοχοΐδη – Οι κινήσεις που θα αλλάξουν το ΕΣΥ

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης ώστε να γίνει εξορθολογισμός στο ΕΣΥ

Το νέο ΕΣΥ με ριζικές αλλαγές και συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει από τον πρωθυπουργό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα προχωρήσει σε «συμμάζεμα» των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, συμμάζεμα που όμως περιλαμβάνει και συγχωνεύσεις κλινικών αλλά και νοσοκομείων.

Βέβαια η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αναμένεται να μιλά για συγχωνεύσεις αλλά για …ανασύνταξη δυνάμεων στο ΕΣΥ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο με το οποίο θα τροποποιήσει τα νοσοκομεία, τον τρόπο λειτουργίας τους, τον νομικό τους χαρακτήρα ενώ θα προχωρήσει και σε αλλαγές στους εργαζόμενους.

Το Νέο ΕΣΥ που φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει στη χώρα το υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνει εκτός των άλλων μείωση κλινικών, μετακινήσεις προσωπικού ενώ όπου παραστεί ανάγκη θα δημιουργηθούν νέες μονάδες υγείας.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται ότι θα προκαλέσει πιθανόν αντιδράσεις είναι η μετατροπή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου, αντί σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που είναι σήμερα.

Ένα σχέδιο που είναι ήδη έτοιμο από την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης.
Μάλιστα οι πρώτες πιλοτικές αλλαγές νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ αναμένεται να γίνουν από το Φθινόπωρο.

Νέος χάρτης Υγείας με συγχωνεύσεις

Ο νέος χάρτης Υγείας που θα υλοποιηθεί σύντομα από το υπουργείο Υγείας, θα βασίζεται στα αποτελέσματα της αξιολόγησης που θα γίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Μία αξιολόγηση που έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr καταγράφει σημαντικές δυσλειτουργίες σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία που έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα από τον ΟΔΙΠΥ, τον Οργανισμό για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας.

Ήδη στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας υπάρχει λίστα με νοσοκομεία, την απόδοσή τους, την πληρότητα τους καθώς και το κόστος λειτουργίας τους.

Για τον λόγο αυτό, θα υπάρξει συγχώνευση κλινικών ώστε αυτές που θα μείνουν να είναι πλήρως επανδρωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να μετακινηθούν και εργαζόμενοι σε άλλα κοντινά νοσοκομεία.

Είναι πιθανό βέβαια να δημιουργηθούν και νέες κλινικές ώστε να καλυφθούν υπηρεσίες που δεν υπάρχουν σήμερα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Βέβαια δεν αποκλείεται στο τέλος η κυβέρνηση να αποφασίσει να βάλει λουκέτο σε κάποια νοσοκομεία τα οποία σήμερα υπολειτουργούν χωρίς προσωπικό και υπηρεσίες.

Κριτήριο αναμένεται να αποτελέσει σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η πληρότητα αλλά και ο επαρκής αριθμός των εργαζομένων.

Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα