ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πώς θα λειτουργήσουν ξανά νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια από Δευτέρα – Όλοι οι κανόνες

Τι οδήγησε στην απόφαση να αρθούν τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

Ανοίγουν και πάλι από Δευτέρα κανονικά με μουσική και χωρίς περιορισμό στο ωράριο, νυχτερινά κέντρα και club αφού η κυβέρνηση μετά και από τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, αποφάσισε να άρει τα μέτρα για τον κορονοϊό που είναι σε ισχύ.

Η απόφαση της κυβέρνησης η οποία επικαλέστηκε την εισήγηση των ειδικών προκάλεσε έκπληξη με δεδομένο ότι παραμένουν στα ύψη οι θάνατοι αλλά και οι διασωληνωμένοι.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο χθες η χώρα μέτρησε 112 θανάτους και 633 διασωληνωμένους.

Πώς θα λειτουργήσουν νυχτερινά κέντρα

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και γενικότερα η κυβέρνηση, δέχτηκαν ασφυκτικές πιέσεις από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε εστίαση και νύχτα ώστε να επανέλθει η μουσική αλλά και να απελευθερωθεί το ωράριο, προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά κανονικά και πάλι μετά από 2 χρόνια με μέτρα για την πανδημία.

Πάντως κάποιοι ελάχιστοι περιορισμοί θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργήσουν ως εξής:

-Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους

-Το ωράριο θα είναι ελεύθερο όπως στο παρελθόν και τα καταστήματα δεν θα κλείνουν στις 12:00 τα μεσάνυκτα

-Η μουσική θα επιτρέπεται κανονικά συνεπώς θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και τα νυχτερινά κέντρα αλλά και όλα τα καταστήματα με ζωντανή μουσική

-Οι πελάτες θα πρέπει να είναι όλοι καθήμενοι ενώ τα τραπέζια θα πρέπει να είναι σε απόσταση. Μάλιστα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν είναι όλα ελεύθερα, θα ξεκινήσουν συστηματικοί έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα ειδικά σε νυχτερινά κέντρα για να διαπιστωθεί εάν οι πελάτες σηκώνονται όρθιοι στη διασκέδαση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button