ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πότε θα προκηρυχθούν οι θέσεις σε ΕΚΑΒ, ΕΟΦ κι άλλους Οργανισμούς – Όλες οι πληροφορίες

Έρχονται οι προκηρύξεις για ΕΚΑΒ, ΕΟΦ και άλλους φορείς μετά τους Διοικητές Νοσοκομείων

Μετά τις Ευρωεκλογές αναμένεται να «τρέξει» ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και για τις άλλες θέσεις των φορέων της Υγείας όπως του ΕΚΑΒ και του ΕΟΦ.

Άλλωστε μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται να τοποθετηθούν και οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων, ενώ είναι πιθανό λίγο πριν τις κάλπες να διοριστούν οι νέοι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).
Η κεντρική κυβέρνηση επιδιώκει, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, να μην διαταραχθούν οι κομματικές ισορροπίες πριν τις Ευρω-κάλπες, καθώς ήδη η γκρίνια στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δίνει και παίρνει.

Εξάλλου οι γραπτές εξετάσεις που έδωσαν μέσω ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι Διοικητές Νοσοκομείων δεν πήγαν και τόσο καλά εξαιτίας των …αλλοπρόσαλλων ερωτημάτων που ετέθησαν, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στην κομματική συσπείρωση.

Γι’ αυτό και οι επόμενες αλλαγές και προκηρύξεις θέσεων αναμένεται να γίνουν μετά τις Ευρωεκλογές.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τις έντονες διαμάχες που υπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση – όπως λένε πηγές του HealthReport.gr – για τον τρόπο επιλογής των Διοικητών Νοσοκομείων, η διαδικασία αναμένεται να συνεχισθεί και για τους άλλους φορείς όπως το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΦ κ.λ.π.

Πότε θα προκηρυχθούν οι θέσεις σε ΕΟΦ, ΕΚΑΒ

Καθοριστικό ρόλο παίζει όπως φαίνεται η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως που επιδιώκει να εφαρμοσθεί στην πράξη ο νόμος που δημιούργησε πάση θυσία.
Από την άλλη, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη, μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, για τον τρόπο επιλογής των στελεχών του ΕΣΥ.
Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κληθεί να συνεργαστεί με τα νέα στελέχη που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό.

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ήδη κυβερνητικά στελέχη αναζητούν νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν ως επικεφαλής μεγάλων φορέων, όπως στις ΥΠΕ ή σε Οργανισμούς, γεγονός που καθιστά βέβαια υπό αμφισβήτηση την αξιοκρατία που θα τηρηθεί στη διαδικασία.

Εξάλλου μετά από τις γραπτές εξετάσεις και τον έλεγχο των τυπικών προσόντων, ακολουθεί η προσωπική συνέντευξη που είναι και το βασικό στοιχείο που θα καθορίσει τον διορισμό των νέων στελεχών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button