ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πράσινο πιστοποιητικό: Παρουσιάζεται αύριο από Μητσοτάκη, Μισέλ και Σχοινά – Τι είναι και πως θα λειτουργεί

Αύριο Παρασκευή θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού

Αύριο Παρασκευή 28 Μαΐου στις 09.30 το πρωί θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Πράσινο πιστοποιητικό: Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για την εφαρμογή του – Πώς θα λειτουργεί

Πότε θα το εφαρμόσει η Ελλάδα

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστορελία Πελώνη «η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού».

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου».

Τι είναι το πράσινο πιστοποιητικό

Το πράσινο πιστοποιητικό είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο:

α) έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19,

β) έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα,

ή γ) έχει αναρρώσει από τη νόσο covid-19.

Έτσι, οι Έλληνες πολίτες από την 1η Ιουνίου -καθώς η χώρα μας πέρασε με επιτυχία το τεστ προσομοίωσης- θα μπορούν να μπούνε στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr και να εκδίδουν το green pass χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.

Αναφέρεται ότι το green pass υλοποιείται από την ΕΔΥΤΕ Α.Ε, την ΗΔΙΚΑ με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Ποιες πληροφορίες θα περιέχει το ψηφιακό πιστοποιητικό

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό περιέχει τις απαραίτητες κύριες πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/τη διαγνωστική εξέταση/την ανάρρωση και έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό.

Για σκοπούς επαλήθευσης, ελέγχεται μόνο η εγκυρότητα και η γνησιότητα του πιστοποιητικού, μέσω της επαλήθευσης της αρχής έκδοσης και της υπογραφής.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button