ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πριν το Πάσχα οι πρώτοι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων στο ΕΣΥ – Όλες οι πληροφορίες

Όλη η διαδικασία για τους Διοικητές Νοσοκομείων και τη διαδικασία του διορισμού τους

Λήγει σε 6 ημέρες η προκήρυξη για τους Διοικητές Νοσοκομείων όλης της χώρας για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η προκήρυξη αφορά σε 152 θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών σε 95 νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου στις 8:00 και η σχετική προθεσμία εκπνέει την 1η Φεβρουαρίου στις 14:00.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr εκατοντάδες στελέχη που θέλουν να γίνουν Διοικητές Νοσοκομείων έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν τη διαδικασία που εμπεριέχει εκτός των άλλων και τεστ δεξιοτήτων.

Πότε θα διορισθούν οι πρώτοι Διοικητές Νοσοκομείων

Ήδη πάντως στο ΑΣΕΠ οι αρμόδιοι είναι προετοιμασμένοι ώστε να «τρέξουν» γρήγορα τη διαδικασία με βάση και τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος Κεραμέως, για να επιλεγούν όσο το δυνατόν νωρίτερα τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΥ.

Άλλωστε οι όποιες ριζικές αλλαγές αλλά και οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για το ΕΣΥ, σχεδιάζονται από την κυβέρνηση να υλοποιηθούν με τις νέες Διοικήσεις, σημειώνουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Εξάλλου πολλοί σημερινοί Διοικητές Νοσοκομείων ζώντας σε κλίμα αγωνίας και ανησυχίας για το επαγγελματικό τους αύριο, έχουν «παγώσει» τις όποιες αλλαγές στα νοσοκομεία τους και κάνουν απλή διαχείριση των προβλημάτων.

Στο μεταξύ όμως στο ΑΣΕΠ με βάση και τις οδηγίες αλλά και την προετοιμασία που έχει γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, η διαδικασία θα επισπευσθεί ώστε να μη χρειαστούν 7 και 8 μήνες για τον διορισμό των νέων διοικήσεων.

Διοικητές Νοσοκομείων υπό επιλογή

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στο HealthReport.gr, πριν το Πάσχα θα αρχίσουν σιγά σιγά να επιλέγονται οι πρώτοι Διοικητές για να αναλάβουν στα νοσοκομεία.

Μετά την κατάθεση των αιτήσεων ακολουθεί έλεγχος τον δικαιολογητικών από ειδικές επιτροπές του ΑΣΕΠ ώστε να περάσει ο διαγωνισμός στην επόμενη φάση που είναι αυτή με τα τεστ δεξιοτήτων.

Με βάση τους ίδιους υπολογισμούς, πρώτα αναμένεται να επιλεγούν οι Διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας που σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος της κίνησης των ασθενών, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν και τα μικρότερα νοσοκομεία.

Τέλος να σημειωθεί ότι από την τελική λίστα που θα δημιουργηθεί (shortlist) η επιλογή των προσώπων θα γίνει από τον υπουργό Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button